GündemHaber Girişi : 06 Mart 2023 15:50

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ekipleri deprem bölgesinde etkin görev alıyor

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ekipleri deprem bölgesinde etkin görev alıyor

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatlarıyla deprem bölgesine hareket eden Vilayet Özel Yönetimi Takımları, Yol ve Ulaşım Müdürü Faik Karakoç koordinatörlüğünde, deprem bölgesinde enkazların temizlenmesi ve inançlı çadır ve konteyner kentlerin inşa edilmesinde görev alıyor.

Hatay ve Adıyaman Valilikleriyle uyum kurarak, ilgili bölgelerde kurulacak olan çadır ve konteyner ömür alanlarının yerlerinin hazırlanmasında rol alıyorlar. Adıyaman’da 4 adet konteyner kent alanı düzenlemesi ve Hatay’da 1200 konteynerden oluşacak olan büyük bir konteyner kent alanının tabanlarının düzenlenmesini sağlayan gruplar, birebir vakitte bölgede yürütülen başka yardım faaliyetlerine de katkı sağlıyor.

Bölgede gereksinim duyulan tüm alanlarda aktif görevler üstlenen Afyonkarahisar Vilayet Özel Yönetimi grupları, deprem bölgesine intikal ettirilen iş makinaları ile faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıyeten yeniden bulundukları vilayetlerin Valilikleri ile uyum kurarak bölgede gereksinim duyulan tüm ömür materyalleri için Afyonkarahisar Valiliği, AFAD ve Kızılay ile koordineli bir formda çalışan gruplar, gerekli muhtaçlık materyallerinin temini için kentimizden gidecek yardımların tertibine da katkı sağlıyor.





Hibya Haber Ajansı