GündemHaber Girişi : 17 Nisan 2023 19:28

Ağbaba: “En büyük banknotumuz 200 TL artık çocuk harçlığı oldu”

Ağbaba: “En büyük banknotumuz 200 TL artık çocuk harçlığı oldu”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lider Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun vizyonunun da dürüst bürokratlar, çalışkan beşerler, çokça pak yatırım parasıyla vaadinde bulunduğunu belirten Ağbaba, “Erdoğan ise dünyanın neresinde silah kaçakçısı, uyuşturucu baronu varsa onun kara parasını ülkemizde aklamayı vaat ediyor. Bay Kemal, 81 vilayetimizi dolaylı olarak etkileyen, 9 özel iktisat bölgesi, 17 tarım ve hayvancılık merkezi ve 50 üretim üssü kuracağız. Türkiye genelinde büyük bir üretim hareketi başlatacağız diyor. Erdoğan ülkenin nerede hangi kaynağı varsa 5’li çete müteahhitlerine aktaracağım diyor. Bay Kemal Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin öğretmen atama kelamı veriyor, Erdoğan atama isteyen öğretmenlere sizin sırtınızda küfe yok diye azarlıyor.” diye konuştu.

200 TL’lik banknotun, 2009 yılında tedavüle çıktığını ve basıldığında 131 dolara denk geldiğini söyleyen Ağbaba, “2009 yılında 131 dolara denk gelen 200 TL, bugün dolar kuru 19,38 civarında, kıymeti 10 dolara düşmüş durumda. 2009 yılında 200 TL’lik banknotumuz ile 41 kilo pirinç alabilirken artık 4 kilo pirinç, tekrar 14 yıl evvel 10 kilo et alabilirken artık 600 gram et alabiliyoruz. 2009’da 200 TL ile 833 adet yumurta, 35 kilo tavuk alabilirken, artık 57 adet yumurta, 3 kilo 300 gram tavuk alabiliyoruz.” tabirlerini kullandı.

Ağbaba, 11 ili etkileyen sarsıntılardan sonra Kızılay’ın çadır satışı hakkında, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Kızılay'ın çadır satmasına üzüldük, genel şurada gereken yapılır” dedi. Daha önce de İbrahim Kalın “Depremde çadır satışı hatalıydı” demişti. Hükümet sözcüleri çadır satışı yanlıştı diyor. Kendilerine sormak isteriz daha yeni mi aklınız başınıza geldi. 2 ay geçti açıklama yapıyorlar. Kızılay Lideri da haberim yoktu demişti. Kızılay üzere 155 yıllık bir Kuruluşun zelzelede çadır satması bir fiyasko. Haberimiz yoktu denmesi daha da büyük bir fiyasko. İnanalım mı buna? Bal üzere de haberiniz vardı. Zati haberleri yoksa o makamlarda niçin oturuyorsunuz biraz utanmanız varsa istifa edin çekin gidin. Genel Liderimizin birinci 100 günde yapılacaklar listesinde vaat ettiği üzere Kızılay artık ticarethane olmayacak.” biçiminde konuştu





Malatya’da birçok ağır hasarlı binanın yıkımında dikkatli davranılmadığı için hasarsız ya da hafif hasarlı binalarında ağır hasarlıya dönüştüğünü söz eden Ağbaba, şöyle devam etti:

“Onlarca örneği var. Örneğin DEVA Partisinin bulunduğu bina hafif hasarlı ancak yıkım yapılırken maalesef dikkatsizlik sonucunda ağır hasarlıya dönüşmüş durumda. Malatya da ki yıkımlar plansız ve sistemsiz. Bu mevzuyu gündemde tutacağız ve takipçisi olacağız. Hem ağır hasarlı binalara hafif hasarlı verilenleri takip edeceğiz hem de bu mevzuyu.”

Ağbaba, zelzeleden sonra don ve yağışlarda Malatyalı kayısı üreticisinin güç durumda kaldığını söyleyerek, “Görevlilerin kesinlikle Malatyalıya sahip çıkması gerekiyor. Don ve dolu kayısının sigorta kapsamında yer alırken çok yağışlar bu kapsamda yer almıyor. Çok yağışlarında bu kapsama alınması gerekiyor.” diye konuştu.

Deprem bölgesinde seçimde oy kullanmak isteyenlere devletin gereken kolaylığı yapması gerektiğini belirten Ağbaba, “THY gerekirse ek sefer yapması gerekiyor. Oy kullanmak isteyenleri THY ve devlet demir yolları fiyatsız taşımalı. Malatyalılar lütfen kentinize dönün ve kentinize sahip çıkın.” dedi.

Hibya Haber Ajansı