SiyasetHaber Girişi : 22 Ocak 2024 10:48

AK PARTİ TUZLA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Dr. ŞADİ YAZICI OLDU

AK PARTİ TUZLA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Dr. ŞADİ YAZICI OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti İstanbul İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Programına katıldı. Erdoğan, İstanbul İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı. 

 

Yazıcı’dan ilk mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın 4. dönemi için adaylığını açıkladı. Tuzla’ya yeniden aday olan Dr. Şadi Yazıcı, adaylığının ilanından sonra yaptığı ilk açıklamada, “İlçelerden alınan kümülatif oylarla İstanbul alınacak. "Yeniden İstanbul" tüm teşkilatlarla, gönül verenlerle, Cumhur İttifakının tüm üyeleriyle ve işinde başarılı olmuş, halkı kucaklayabilen adaylar belirleyerek ve yine başarı indeksinde kendini ön plana çıkaran isimlerle - istisnalarla beraber - başarılabilir. İstanbul yeniden şehremini emanetini İnşallah sahibine verecektir.” dedi.

 

Tuzla Belediye Başkan adayı Şadi Yazıcı Kimdir?

Erzurum'da 1971'de doğan Yazıcı, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. İlk olarak Tuzla'da 1997'de kurduğu Tuzla Teşhis ve Tedavi Merkezi ile özel sektörde hizmete başlayan Yazıcı, AK Parti'nin kuruluş çalışmalarında yer aldı. Yazıcı, İstanbul Tuzla Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasete ilk adımını attı ve 7 yıl AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Tuzla Belediye Başkanı seçilen Yazıcı, evli ve iki çocuk babasıdır.