GündemHaber Girişi : 21 Mart 2023 16:04

AK Parti ve MHP temsilcileri YSK’ya adaylık başvurusu yaptı

AK Parti ve MHP temsilcileri YSK’ya adaylık başvurusu yaptı

AK Parti ve MHP heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurduktan sonra açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Lider Yardımcısı Feti Yıldız’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) meclis grubu Cumhurbaşkanı Seçimi Kanununun 8. Maddesi çerçevesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimde cumhurbaşkanı adayı gösterme kararı almıştır. 21 Mart 2023 Salı günü partimiz gerekli evrakları hazırlamış ve sayın cumhurbaşkanımızın Yüksek Seçim Kurulu’na başvurusunu yapmıştır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın adayıdır. Seçimlerin milletimize devletimize ve ülkemize iyi olmasını dilerim.”

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz’ın konuşması ise şöyle:





“Bugün 21 Mart 2023 Orta Asya’dan Balkanlara kadar bu coğrafyada yaşayan beşerler için ve bölgemiz için değerli bir gün. Baharın müjdecisi toprağın rahmetini ve baharın tüm renklerini gösterdiği umudun tazelendiği ve bütün renklerin bir ortada olabileceğinin en hoş örneği Nevruz bayramı kutlu olsun.

Bu manalı günde 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde TBMM’de kümesi olan Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin temsilcileri Cumhur İttifakı’nın adayı olarak gruplarımızca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimiz dokümanlarımızı YSK’ya teslim ettik. Güzel olmasını diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı