SiyasetHaber Girişi : 03 Ocak 2023 15:50

AKP’li başkandan yargıya tepki: “Yetkileri olmayan alanlara giriyorlar”

AKP’li başkandan yargıya tepki: “Yetkileri olmayan alanlara giriyorlar”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm projesi için verilen yürütmeyi durdurma kararını eleştirerek, “Yargıda bir kısım insanlar. Esasa giriyorlar. Yetkileri olmayan alanlarda karar veriyorlar” dedi.

SBB Başkanı Mustafa Demir, belediyeye ait internet TV kanalında yayınlanan programa katılarak, kentte tamamlanan ve halen daha devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

Samsun’u örnek bir şehir haline getirmek içi çalıştığını ileri süren Demir, kentte bazı kişilerin her projeye karşı çıktığı belirterek, tepki gösterdi.

ALO 153 Çözüm Merkezi ve İlçe Otogarı için Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nin dava açtığını kaydeden Başkan Demir, “Eksiğimiz varsa söylesinler düzeltiriz. Mimarlar Odası dava açıyor. La sen Mimarlar Odasısın. Benim yaptığım yanlışsa doğrusunu göster. Gösteremezsin. Bana 153 yerinin daha iyisini göster, gösteremezsin. En uygun yer orası da onun için. Aktarma merkezine daha iyi bir yer göster. Gösteremezsin. Ne alıp veremediğin var, niye rahatsız oluyorsun?” diye konuştu.

YARGIYI DA ELEŞTİRDİ

Belediye başkanı olarak göreve başladığı 31 Mart’tan itibaren projelerinin bir çoğu yargıya takılan Mustafa Demir, Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için Samsun 3. İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararını eleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı projesinin devam ettiğini ve halkı mağdur etmeyeceklerini kaydeden Başkan Mustafa Demir, “Biz yargı kararlarına uyuyoruz. Yargıda bir kısım insanlar. Verdiği kararlar önümüzde. Esasa giriyorlar. Yetkileri olmayan alanlarda karar veriyorlar. Ben bu işin 5 yıl komisyon başkanlığını yaptım. Bizim bir tane imar kararlarında mevzuata aykırı, yetkimizi aşan, teknik olarak gerekli incelemesi ve araştırması yapılamayan tek bir projemiz yok” ifadelerini kullandı.

“MAHKEME ORTAK AKILLA KARAR VERİYOR”

Mimarlar Odası Başkanı ve Kent İzleme Komisyonu Üyesi İshak Memişoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Demir’in kendilerine yönelik yaptığı eleştirilere cevap verdi.

Alo 153 Çözüm Merkezi ve İlçe otogarı için belediyenin kendilerinden fikir almadığını ileri süren Memişoğlu, şöyle konuştu:

-Başkan Mustafa Demir’e yanlış olduğunu hukuk zaten gösteriyor. Yargı, yürütmeyi durdurma kararları alırken bilim dallarından faydalanıyor. Bilirkişi raporları hazırlanıyor.

-Mahkeme bu raporlara göre karar veriyor. Hukuk haksız, bilimciler bilgisiz bir tek Mustafa Demir bilgili.

-Herkes yatırım düşmanı, sadece Mustafa Demir gerçeği ortaya koyan kişi. Mahkeme ortak akıla başvuruyor. Ortak akıla başvurmayan tek kişi sayın başkandır

Memişoğlu, belediyeye yaptıkları uyarıların dikkate alınmaması üzerine projeleri yargıya taşıdıklarını söyledi.