*AKSA TUFANI OPERASYONU*

*AKSA TUFANI OPERASYONU*nun yıldönümünde Orta Doğu'da gerginlik yine had safhada.! 
İsrail sınırları ötesinde gerçekleştirdiği istihbarat operasyonları ile Hamas ve Hizbullah liderlerine suikast gerçekleştirmeye devam ediyor. 
31 Temmuz'da, Filistinli siyasetçi, Filistin Ulusal Yönetimi'nin eski Başbakanı, şimdiki Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta öldürülmesinin ardından evvelki hafta Hizbullah lideri Nasrallah da sığınak delici füzelerle öldürüldü.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail işgalinin sona erdirilmesi, Filistin devletinin tanınması ve Birleşmiş Milletler'e tam üyeliğinin desteklenmesi için uluslararası destek çağrısında bulundu.. 

Hamas, uluslararası yargı kurumlarına, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ı "İsrail'in Gazze Şeridi'nde uyguladığı, gıdasız aç bırakma, ilaçsız bırakma ve soykırım eylemlerine kasten iştirak etme" suçuyla yargılamaları çağrısında bulundu.

Şehit İsmail Haniyye'nin
Kendisinin ölümünden 4 ay önce şehit edilen Oğulları ve Torunlarının ardından kullandığı şu cümleler, çok anlamlıdır;
"-Oğullarımın kanı Gazze'de şehit olan 
Olan insanlarımızın kanından daha kıymetli değildir! Çünkü, hepsi benim evlatlarımdır.! 
Oğullarımın kanı Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi
yolunda feda olmuştur. Tereddüt etmeyeceğiz, çekilmeyeceğiz, yolumuza devam edeceğiz. Demiştir..

Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) 
gönüllüsü bir insan hakları aktivisti, Türk ve Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül'de işgalcilerin gasplarına karşı çıkmak için düzenlenen gösterilere gözlemci olarak katılmaya gitti.
İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'daki
bu barışçıl gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açtı. ISM, Eygi'nin yakınlarda bir çatıda duran, İsrail'li keskin nişancı tarafından kasıtlı hedef alınarak, 
başından vurularak
öldürüldüğünü bildirdi. 
26 yaşındaki genç kız, İsrail askerlerince hunharca öldürüldü..
Sorumlu hükümet yetkilileri, bilhassa bilerek öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin, kazara öldürüldüğünü savundular.!

Nurcan Ercan Baki