Akşam Lisesi Nedir? (2022)
Akşam Liseleri, ortaokul mezunlarına, örgün eğitim hakkını kaybeden (iki sene üst üste sınıfta kalan öğrenci örgün hakkını kaybeder) öğrencilere, açık öğretim lisesi öğrencilerine (düz açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi, imamhatip açık öğretim lisesi), lise eğitimlerini ara sınıflarda yarım bırakmış öğrencilere, 18 yaşını doldurmuş ama lise okuma hakkını kullanmamış öğrencilere, 12. sınıfda beklemeli olan öğrencilere lise diploması alabilmeleri için eğitim ve öğretim veren, özel şahıslar ya da firmalar tarafından kurulan ücretli özel okullardır.
Akşam Liselerinin (akşam okulu-gece okulu) kazanılan haklar açısından, gündüz eğitim ve öğretim veren özel ya da devlet okullarından hiç bir farkı olmayan, aynı haklara sahip okullardır.
Akşam liselerinde eğitim ve öğretim yüz yüzedir. Ders başlama saatleri akşamları mesai saati bitiminden sonra başlar.
İşine yarayabilir: https://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_07/06162448_Yzel_YYretim_kurumlarY_yYnetmeliYi.pdf
<akşam lisesi nedir kayıt şartları nedir umut akşam lisesi
Akşam lisesi dersleri saat kaçta başlar ve kaçta biter.?
Özel Akşam liselerinin ders saatleri okuluna göre farklılık göstersede genelde saat:17:00 de başlar. Akşam saat 21:00’e kadar devam eder.
Hemen hemen devlet Mesleki akşam liseleri ile aynıdır. Devlet Mesleki akşam liseleride akşam saat:17:00 da başlar ve 21:00 de sona erer.
İsteyen akşam lisesi yeterli şartlar oluştuğunda hafta sonlarıda ders yapabilir.
Akşam Lisesi Bölümleri
Akşam Lisesi Üç’e ayrılır.
1. Özel Akşam Lisesi (Özel şahıslar ve teşebbüsler tarafından kurulan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ücretli özel okullardır)
2. Milli Eğitim Düz Açık Öğretim Lisesi . Detay: http://aol.meb.gov.tr/ ( Milli eğitim bakanlığına bağlı, kamuya ait öğretim sistemidir. Ücretsizdir. Sınav başı harç ödenir.)
3. Milli Eğitim Mesleki Açık Öğretim Lisesi. Detay: http://maol.meb.gov.tr/ ( Milli eğitim bakanlığına bağlı, kamuya ait öğretim sistemidir. Ücretsizdir. Sınav başı harç ödenir.)
– İmam Hatip Mesleki Açık Öğretim Lisesi. Detay: https://aoihl.meb.gov.tr/ ( Milli eğitim bakanlığına bağlı, kamuya ait öğretim sistemidir. Ücretsizdir. Sınav başı harç ödenir.)
Özel Akşam Lisesi:
Özel Akşam Liseleri girişimci şahıslar tarafından kurulan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel teşebbüslerdir. Özel Akşam Liselerinde eğitim ücretlidir..
Devlet Akşam Lisesi:
Devlet Akşam Liseleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Açık öğretim liseleri aracılığı ile devlet okullarında akşamları yada hafta sonları ders veren okullardır.
Devlet akşam liselerinde sadece mesleki bölüm vardır.
Mesleki bölümlerde eğitim yüz yüzedir. Devlet akşam liselerinde eğitim ücretsizdir. Her kayıt döneminde 50 TL katkı payı öder.
Özel Akşam Lisesi ile Devlet Akşam Lisesi Arasındaki Fark Nedir.
Özel Akşam Liselerinde sınıf geçme sistemi vardır. Eğitim ve öğretim yüz yüzedir. Devamlılık esastır. Sınavları okul bünyesinde öğretmeni gözetiminde yüz yüze yapılır. Öğrenci derslerinde başarılı olması durumunda her eğitim ve öğretim yılında bir sınıf geçer.
Devlet akşam liselerinde sadece mesleki bölüm vardır. Kredili sistemdir. Ancak meslek dersleri yüz yüze eğitim olduğu için, meslek dersleri sınavları okulda öğetmeni gözetiminde yapılır. Öğrencinin seçtiği mesleğe göre mezun olma kredi miktarları farklılık göstermektedir. Devlet akşam meslek liserinden mezun olabilmek için, seçtiği meslek dalına göre 212 ile 242 arası kredi toplaması gerekmektedir. Devlet akşam liselerinde sadece meslek derslerinin yüz yüze eğitiminin tamamlanması öğrencinin mezun olmasına yeterli olmaz. Merkezi sistem yöntemi ile sınavlara girerek zorunlu dersleride vermek mecburiyetindedir.
Detaylar İçin linki tıklayınız: https://umutaksamlisesi.com/haber-acik-Ogretim-lisesi-Ile-aksam-lisesi-arasindaki-fark-nedir-86.html
Özel Akşam Liseleri ve Devlet Akşam Liseleri Zorunlu Dersleri
Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sağlık Bilgisi, Yabancı Dil, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi
Bunların dışında seçmeli dersler de Akşam Lisesinde mevcuttur. Akşam Lisesi seçmeli dersleri okuluna göre farklılık gösterebilir.
Devlet Akşam Liseleri de (Açık öğretim Meslek Lisesi) öğrencinin seçtiği bölüme göre meslek dersleri vardır.
işine yarayabilir: https://www.egitimsistem.com/9-sinifta-lise-1de-hangi-dersler-var-51116h.htm
aksam lisesi kayit sartlari nelerdir_umut aksam lisesi aksam lisesi kayit sartlari nelerdir
Özel Akşam Liselerine Kayıt Olma Şartları.
1. Örgün eğitim hakkını kaybeden (örgün eğitim sisteminde okurken iki sene üst üste sınıfta kalan) öğrenci özel akşam lisesine istisnasız kayıt olabilir.Yaş sınırı aranmaz.
2. Milli Eğitim Bakanlığı, Açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler akşam lisesine kayıt olabilirler. Burda da yaş sınırı aranmaz.
3. Milli eğitim Bakanlığı, Mesleki açık öğretim (devlet akşam lisesi) lisesinde okuyan öğrenciler akşam lisesine kayıt olabilirler. Yaş sınırı aranmaz.
4. Ortaokul mezunu olan ve 18 yaşını dolduran herkes istisnasız akşam lisesine kayıt olabilir.
5. Lise eğitimini ara sınıflarda bırakmış ve 18 yaşını doldurmuş ise, yaşı kaç olursa olsun akşam lisesine kayıt olabilir.
6. Örgün eğitim sisteminde eğitimine devam eden öğrencinin yaşı eğer 18 den gün almışsa, bu öğrencide nakil yolu ile akşam lisesine geçiş yapabilir.
7. Herhangi bir disiplin suçundan dolayı örgün eğitim lisesinden atılan öğrenci akşam lisesine kayıt olabilir. Yaş sınırı aranmaz.
8. Yabancı uyruklu öğrenciler gerekli şartları sağlamaları durumunda akşam lisesine kayıt olabilir. Yaş sınırı aranmaz.
Akşam Liselerine Geçiş Yolları
Örgün eğitim lisesinden, akşam lisesine geçiş: Örgün eğitim sistemindeki öğrneci, örgün eğitim hakkını kaybettikten sonra eğer herhangi bir açık öğretim sistemine kayıt olmamış ise, e-okul sistemi üzerinden nakil yolu ile akşam lisesine geçebilir. Örgün eğitim lisesinden tasdikname alarak ayrılan öğrencinin, öğrenciliği sonlanmaz ve akşam lisesine kayıt olamaz. Bu tür öğrenciler de akşam lisesine ancak nakil yolu ile gelebilir.
Açık öğretim lisesinden, akşam lisesine geçiş: Açık öğretim lisesinde olan bir öğrenci, açık öğretim lisesi bürolarından alacağı tasdikname ile akşam lisesine geçiş yapabilir.
2007/2008 Eğitim ve Öğretim yılı öncesi lise öğrencisin geçiş şartları: 2007/2008 yılı öncesi örgün eğitim sisteminde öğrenci iken ara sınıflardan ayrılan bir öğrenci, açık öğretim liselerinede eğer kayıt olmadı ise, en son eğitim ve öğretim gördüğü lise neresi ise, o kurumdan tasdikname, not çizelgesi yada transgript alarak, yaşı kaç olursa olsun akşam lisesine geçiş yapabilir, en son kaldığı sınıftan eğitim ve öğretimine devam ederek mezun olabilir.
işine yarayabilir: https://e-okul.meb.gov.tr/logineokul.aspx
www.umutaksamlisesi.com
Akşam Liselerine Kayıt Olurken Gerekli Belgeler
1. Ortaokul mezunları için, mezuniyet belgesi.
2. Açık öğretim lisesi öğrencileri için, tasdikname belgesi.
3. Örgün eğitim lisesinden gelecekler için, nakil.
4. Nüfus cüzdan örneği.
5. 2 ad. Vesikalık resim.
6. Askerlik çağında ki erkek öğrenciler için, ilişiği yoktur yazısı.
7. 18 yaşını doldurmamış öğrenciler için veli.
8. Yabancı uyruklu öğrenci için denklik belgesi.
Akşam Lisesine Kayıt Olursam Hangi Sınıftan Başlarım.
Örgün Eğitimden gelen öğrenci: Kaydı hali hazırda örgün eğitim lisesin de bulunan öğrenci nakil yolu ile geleceği için, örgün eğitim lisesinde en son hangi sınıfta kaldı ise yine aynı sınıftan başlar.
Açık Öğretim Lisesinden Gelen Öğrenci: Açık öğretim liselerinde kredili sistem vardır. Ancak akşam liselerinde sınıf geçme sistemi vardır. Öğrencilerin açık öğretim lisesinde topladığı kredi ile, akşam liselerinde karşılığı olan sınıflar vardır.
0 – 43 Kredi arası Lise 1. Sınıf (9.sınıf)
43 – 86 Kredi arası Lise 2. Sınıf (10.sınıf)
86 – 129 Kredi arası Lise 3. Sınıf (11.sınıf)
129 – 170 Kredi arası Lise 4. Sınıf (12.sınıf)
Önemli detay: Özel Akşam liselerinde alan/dal (meslek) yoktur. Bu nedenle açık öğretim lisesi mesleki bölümden gelen öğrencilerin meslek derslerinden aldıkları kredilerin, özel akşam liselerinde sınıf belirlemede bir karşılığı olmaz. Sınıf belirlenirken meslek ders kredileri düşülerek ortak+seçmeli ders kredileri baz alınır.
acik ogretim lisesinden aksam lisesine gecerken hangi siniftan baslarim
2007/2008 yılından önceki öğrenciler de en son bıraktıkları okuldan aldıkları tasdikname, not çizelgesi yada transkriptteki notlara göre sınıfları belirlenir.
işine yarayabilir: http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx
Özel Akşam Liselerinde Yaş Sınırı Varmı.
aksam liselerinde yas siniri varmi umraniye umut aksam lisesi
Özel akşam liselerinde üst yaş sınırı yoktur. Yaşınız üst sınır olarak kaç olursa olsun, akşam liselerine kayıt olma kriterleriniz de uygunsa yaş sınırı aranmaz.
Ancak alt yaş sınırı vardır. Ortaokul’u bitiren öğrenci direk akşam lisesine yazılamaz. Burda 18 yaş sınırı aranır.
Detaylar için linki tıklayınız: https://umutaksamlisesi.com/hizmet-aksam-liselerinde-yas-sinirlamasi-yok-11.html
Akşam Liseleri Kaç Yılda Biter.
Özel Akşam Liseleri (akşam okulu) 4 yıldır. Özel akşam liseleri yüz yüze eğitim ve öğretim veren okullardır. Öğrencilerin başarılı olması durumunda her eğitim ve öğretim yılında bir sınıf geçerler. Dolayısı ile 9. Sınıftan başlayan bir öğrenci 4. Yılın sonunda, 10. sınıftan başlayan öğrenci 3. yılın sonında, 11. sınıftan başlayan öğrenci 2. yılın sonunda, 12. sınıftan başlayan bir öğrenci de 1. yılın sonunda mezun olur.
Detay için linki tıklayınız: https://umutaksamlisesi.com/hizmet-aksam-lisesi-kac-yilda-biter-16.html
Akşam Lisesi Mezunu Öğrenciler Hangi Sınavlara Girebilirler.
Daha önceki bazı yazılarımızda da bahsetmiştik. Özel akşam liselerinin de örgün eğitim veren diğer tüm devlet yada özel liselerden, anadolu liselerinden, nitelikli nitelikli liselerden vb. liselerden kazanılmış haklar açısından hiç bir farkı yoktur.
Dolayısı ile Özel Akşam Lisesinden aldığınız yada alacağınız diploma ile yurt içi, yurt dışı üniversitelerde okuyabilirsini, Devletin açtığı KPSS yada benzeri sınavlara katılabilirsiniz. Herhangi bir kurum yada kuruluşa, özel olsun tüzel olsun, eğer lise mezuniyet şartı aranıyorsa siz bu (akşam lisesi mezunları) kapsama dahilsiniz.
Özel Akşam Lisesi Sınav Sistemi.
Akşam liselerinin eğitim ve öğretim sistemi yüz yüze eğitim olduğu için, her okul kendi bünyesinde, ders veren öğretmenin gözetiminde yapılır.
Pandemi döneminde okulların yüz yüze eğitime açılmaması ve uzaktan eğitim yapılması nedeni ile sınavların nasıl olacağı en çok merak edilen konular arasında idi.
Bu konu ile milli eğitim bakanlığı bir açıklama yaparak sınavların nasıl yapılacağı konusuna açıklık getirdi.
Buna göre; her okul kendi bünyesinde pandemi kuralalrına uygun ortamlar sağlayarak ve günlere yayarak sınavların her okulun kendi bünyesinde öğretmeni tarfından yüz yüze yapılmasına karar vermiştir.
Her okul sınavlar için pandemi koşulllarına uygun olarak kendi şartları kendi oluşturacak, günlere yayarak sınıf sınıf yapacaktır.
Özel Umut Akşam Liseis olarak okulumuzda sınavla ilgili olarak öğrencilere bir hafta önceden sınav tarihlerini mesaj atarak bildirecek, ona göre sınav yapılacaktır.
Özel Akşam Liseleri Eğitim – Öğretim Gün ve Saatleri.
Özel akşam liselerinde eğitim ve öğretim saatleri akşamları mesai saati sonunda başlar. Bu saat okuluna göre farklılık gösterse de genelde akşamları saat 17:00 gibi başlar.
Eğitim ve öğretim günleri de genelde Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma’dır. Ancak okullar isterlerse cumartesi ve Pazar günleri de eğitim ve öğretim v erebilirler.
Özel Akşam Lisesi Diploması
Özel Akşam Lisesi mezunu her öğrenci diploma alır. Özel akşam liselerinden alınan diplomaların da diğer tüm özel yada kamu liselerinden alınan diplomalardan hiçbir farkı yoktur. Aynı haklara sahip diplomalardır. Tek farkı akşam lisesi diplomalarında
‘’Akşam Lisesi’’ yazar.
Üniversite sınavlarına ve kamunun açtığı tüm sınavlara girebilir.
Akşam Lisesi Kayıtları Ne Zaman Başlar.
Özel akşam lisesi kayıtları yılın her ayının her gününde ön kayıt olarak yapilabilir.
Okul ile öğrencilik sözleşmesi yapan öğrenci e-okul sistemine girmediği sürece kesin öğrenci olmuş sayılmaz.
Ancak kayıt olan öğrencinin öğrencilik durumu e-okul sisteminde eğitim ve öğretim sürecinin başaldığı, okulların acıldığı eylül ayından itibaren gözükür.
Dolayısı ilede e-okul sistemine giren öğrencinin öğrencilik durumu başlamış olur.
Detay için linke tıklayınız: https://umutaksamlisesi.com/haber-Ozel-aksam-lisesi-kayitlari-ne-zaman-baslar-ne-zaman-biter-103.html
Akşam Lisesi Kayıtları Ne zaman Biter..
Yıllın farklı tarihlerinde sözleşme ile yada ön kayıt ile akşam liseisne kayıt olan öğrencinin öğrencilik durumu, e-okul sistemine kayıt edildiği andan itibaren başlar. Kayıt süreci ekim ayının 15. gününe kadar devam eder.
Ancak öğrenci açık öğretim lisesinde aktif olan bir öğrenci ise, öğrenciliği devam ettiği için eğitim-öğretim yılının birinci döneminin son gününe kadar, açık öğretim lisesinden alacağı tasdikname ile akşam lisesine kayıt olabilir.
Ancak burda dikkat edilecek bir husus daha vardır. Her okulun melli eğitim bakanlığı tarafından her okula e-okul üzerinden tanımlanan bir öğrenci kontenjanı vardır. Bu kontenjan dolana kadar öğrenci alabilirler. Eğer kontenjanları doldu ise, akşam lisesi kayıt tarihleri bitmese bile artık öğrenci alamazlar.
Özel Akşam Liselerin de Mesleki Bölüm Varmıdır.Özel akşam liselerinde mesleki bölüm yoktur. Özel akşam lisesesi mezunu olan kişi sadece lise mezunu olmuş olur. Ancak liseden mezun olduktan sonra öğrenci isterse, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık öğretim lisesi mesleki bölüme (hangi mesleği tercih edecekse) yazılarak ve sadece yüz yüze olan mesleki eğitim derslerine katılarak fark derslerini vererek meslek lisesi mezunu da olabilir.
Detaylı bilgi için https://aol.meb.gov.tr/www/sss.php linkinden faydalana bilirsiniz.
lise diplomasi almak artik cok kolay_umut aksam lisesi_umraniye
Özel Akşam Lisesi Öğrencisi Askerlik Tecil İşlemleri.
Özel akşam lisesinde eğitim ve öğretim gören bir öğrencinin 22 yaşını geçmemek üzere, öğrenciliği devam ettiği sürece askerliğini tecil ettirebilir.
Okulundan düzenleteceği C-2 formu ‘’tecil belgesi’’ ile bağlı olduğu askerlik şubesine şahsen başvurarak askerliğini tecil ettirebilir. Ancak öğrencilik durumu aktif olmak zorundadır.
Akşam Lisesin de okuyan bir Öğrenci 22 yaşının son gününe geldiğinde, okuluda hala bitmemiş ise
Artık tecil hakkı bitmiş demektir.
Detaylar için linke tıklayınız: https://umutaksamlisesi.com/haber-aksam-lisesinde-okurken-askerligimi-tecil-ettirebilirmiyim-140.html
İşine yarayabilir: https://yeni-kimlik.com/askerlik-tecil-islemleri.html
Özel Akşam Lisesi AKBİL indirimi.
Özel akşam liseleride eğitim yüz yüze olduğu için devamlılık esastır. Bu nedenle de öğrenci toplu taşıma indirimlerinden 28 yaşının son günüe kadar yararlanabilir.
Yapması gereken tek şey eğitim ve öğretim gördüğü akşam lisesinden bir öğrenci belgesi alarak ilgili kuruma başvurmaktır.
İşine yarayabilir: https://www.iett.istanbul/tr/main/pages/kart-satis-noktalari/44
Akşam Lisesine Kayıt Sözleşmesi ve Hususi şartları.
Akşam Lisesine kayıt sözleşme formu Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği ve yayımladığı sözleşme olmalıdır. Tüm özel akşam liseleri bu sözleşmeyi öğrenci ve okul kurumu karşılıklı olarak doldurmak, imza altına almak ve içindeki maddelere uymak zorundadırlar.
Bu sözleşme 3 nüshadan oluşur.
Sözleşmenin 1. Sayfasında; öğrencinin, varsa velisinin, anne yada babasının genel bilgileri, (adı soyadı, adresi, iletişim adresleri) yazılarak doldurulur.
Sözleşmenin 2. Sayfasında; Öğrencinin kayıt olduğu ücret, ödeme günleri, ödeme seçenekleri, varsa aldığı indirimler yazılır.
Sözleşmenin 3. Sayfasında: Bu sözleşmede karşılıklı olarak uyulması gerek, uyulmadığı takdirde izlenecek yollar yer almaktadır.
Bu Sözleşmeye Göre:
Öğrenci bir yıl sonraki eğitim ve öğretim yılında okula devam edecekse yıllık artış oranı bir önceki yıl ücretinin üzerinden en fazla ÜFE-TEFE + %5 olarak yapılır.
Ancak ÜFE+TÜFE yıllık artış oranları yüksek çıktığı için biz Ümraniye Özel Umut Akşam Lisesi olarak zam oranlarımızı %10-%12 olarak sınırlamış bulunmaktayız.
Kurum, ücretini yıl sonuna kadar ödemeyen öğrencinin kaydını yenilemeyebilir.
Akşam Lisesine kayıt olan öğrenci, eğer öğrenciliğini iptal ettirmek isterse, kayıt olduğu yıllık ücretin %10 nu ödeyerek kaydını iptal ettirebilir. Eğer öğrenci yada velisi eğitim ve eğitim süreci içinde iptal ettirirse kayıt ücretinin %10 + eğitim ve öğretim gördüğü gün ve aylar hesaplanarak kuruma ödenir. Fazla ödeme varsa iade alınır.
İşinize yarayabilir: https://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_08/02100215_02082016ogrencikayitsozlesmesi.pdf
.https://umutaksamlisesi.com/hizmet-akSam-lIsesI-nedIr-18.html
umut aksam lisesine kayit olmak için hemen arayiniz