GündemHaber Girişi : 12 Mart 2023 15:34

Akşener: “Bu kafada gidin askere, tez alırsınız tezkere”

Akşener: “Bu kafada gidin askere, tez alırsınız tezkere”

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan ve depremzedeleri ziyaret eden Akşener, Kahramanmaraş’ta Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Uyum Merkezi’nde ABB Lideri Mansur Yavaş ile birlikte açıklamalarda bulundu.

1999 sarsıntısında depremzede olarak deneyimlerini aktaran DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener, zelzelenin birinci olduğu andan itibaren parti mensuplarıyla birlikte yaptıkları faaliyetleri anlattı.

‘’Asrın afeti, iktidar eliyle asrın felaketine dönüştü’’

Deprem bölgesindeki her yere parti rozeti olmadan gittiğini tabir eden Akşener, artık bu bölgeleri parti rozetiyle ziyaret edeceğini belirterek; ‘’14 Mayıs’ta bir seçim var. İster deprem bölgesi dışında kalan her bir yurttaşımız bir karar verecek. Sahiden büyük bir afetti. Lakin beceriksizlikler yüzünden, hazırlık edilmemesi yüzünden, hakikat dürüst bir uyum yapılamaması; bütün bunlar sonucunda ciddiyetsizliğin, liyakatsizliğin somut bir hâli olarak süratli organize olamamanın getirdiği bir sonuç. Yani asrın afet diyebiliriz ismine. Ancak asrın felaketine, iktidar eliyle dönüştü.’’ diye konuştu.





İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener; deprem esnasında hiçbir siyasi parti ayrımı olmadan devletin tüm imkânlarını kullanarak tüm belediyelerin birbiriyle uyum içerisinde çalışmaları gerektiğinin altını çizerek; ‘’O sabah Sayın Erdoğan, saat 08.00’de bütün partilerin genel liderlerini toplasaydı, fikirlerimizi alsaydı; gücü, imkânları birleştiren bir tavır alsaydı çok daha süratli ayağa kalkardık.’’ dedi.

‘’El ele tutuşulduğu zaman bu iş artarak gider’’

Depremin akabinde Kahramanmaraş’ı birinci ziyaretine nazaran bugün büyük bir toparlanma gözlemlediğini aktaran Akşener;

‘’İlk geldiğimin üzerine bugün gördüklerim gerçekten samimiyetle söylüyorum, bir depremzede olarak söylüyorum; gerçekten göğsümü kabarttı. Kendimi çok iyi hissettirdi. Çünkü afet yaşayanlar, buna maruz kalanlar o dönemi unuttuğunu zanneder. Ama ilk tetiklenmede ortaya çıkar. Bunu iktidarın yapması gerekiyordu. Belediyelerin yapması gereken iş başka. Ama el ele tutuşulduğu zaman bu iş artarak gider.’’ diyerek 1999 zelzelesinde iktidar ve muhalefetin iş birliği içinde çalışarak Kocaeli’nde meskeni yıkılanların 40 gün sonra prefabrik meskenlere yerleşmiş olduğunu, 2 yıl içinde kalıcı konutlara geçildiğini anlattı.

‘’Devletin kurumları devreye girmek zorundadır’’

‘’Birlikten kuvvet doğar.’’ diyerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’na deprem bölgesinde yapmış olduğu hizmetler için teşekkür eden UYGUN Parti Genel Lideri Meral Akşener; ‘’Gösterdiniz ki; organizasyon nasıl olur, devlet ciddiyeti nasıl olur, liyakatle çalışmak nasıl olur. Ama bunu tek başınıza kendi imkânlarınızla sürdürmezsiniz. Burada devletin kurumları devreye girmek zorundadır.’’ dedi.

‘’Gelin, merkezî hükûmetin bütçesiyle belediyenin imkânlarını yan yana getirerek vatandaşa hizmet edin.’’

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, deprem bölgelerindeki faaliyetlere belediyelerin imkânının artık kâfi olmayacağını tabir ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şu davette bulundu:

‘’Çok şiddetli bir depremden şiddetli bir felakete dönüştürdünüz. Gelin, bu saatten sonra bu ayrışmayı ortadan kaldırın. Merkezî hükûmetin bütçesiyle belediyenin imkânlarını yan yana getirerek vatandaşa hizmet edin.’’

‘’Biz parti olmaktan çıktık. Çok büyük bir stk hâline döndük.’’

İYİ Parti olarak sarsıntının olduğu birinci anda STK Alakalar ve Afet Uyum Lideri Burak Akburak başkanlığında Afet Uyum Merkezi kurduklarını söyleyen Akşener, vatandaşların dayanağıyla birlikte faaliyetlere başladıklarını ve bir sivil toplum kuruluşu üzere çalıştıklarını belirterek; ‘’Biz parti olmaktan çıktık. Çok büyük bir STK hâline döndük. Çünkü bu yolsuzluklar, yanlışlıklar sebebiyle çok büyük bir şüphe vardı. Daha sonra ortaya çıkan Kızılay’ın çadır satması üzere bahislerle sıradan vatandaşların yardım etmek istediği fakat yer bulamadığı bir ortamda biz bir STK üzere çalıştık.’’ dedi.

‘’Şu iki ayda bu insanlara acı çektirmeyin.’’

 Deprem bölgesine yapılan yardımlarda vatandaşın imkânının artık kâfi olmayacağını ve devletin tüm imkânlarının birleştirilmesi gerektiğini tabir eden Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a davetini tekrarlayarak “Sayın Erdoğan, bırakın artık şu; ‘şuculuk, buculuk’ işlerini. Seçime yönelik ayrıştırmadan ziyanlı çıkacaksınız. Ancak burada 2 aylık bir süreç içerisinde vatandaş acı çekecek. Yalnızca belediyelerimizin neyi var neyi yokla bu işin yürütülmesi imkânsız. Yapacaklar elbette. Mansur lider yapacak, Ekrem lider yapacak. Vatandaşımız yapmaya çaba edecek. Lakin iktisadın bu kadar berbat olduğu bir süreçte o insanlarında bu işi sürdürmesi çok güç. Onun için şu iki ayda bu insanlara acı çektirmeyin.’’ halinde konuştu.

‘’Bu kafada gidin askere, tez alırsınız tezkere’’

Seçimlerin, seçmenin velinimet olduğu bir rekabet ortamında yürütülmesi gerektiğini belirten ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve iktidar mensuplarına; ‘’Seçim bir rekabet ortamıdır. ‘Ben daha iyi hizmet edeceğim, sen daha iyi hizmet edeceksin. Benim projem budur, senin projen budur.’ üzerinden yapılacak bir rekabettir. Seçmenin velinimet olduğu bir rekabettir. Kimse kimsenin düşmanı değildir. Ancak bu başta gidecekseniz size söyleyeyim. Bu başta gidin askere, tez alırsınız tezkere.’’ diyerek seslendi.

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Akşener; ‘’İnşallah Allah bir daha böyle afetlerle bizleri sınamasın. Hele böyle bir iktidarla hiç sınamasın.’’  diyerek konuşmasını tamamladı.

Hibya Haber Ajansı