GündemHaber Girişi : 12 Nisan 2023 17:50

Akşener: “İYİ Parti, bu ülkenin sigortasıdır!”

Akşener: “İYİ Parti, bu ülkenin sigortasıdır!”

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş ile birlikte, ABB İstasyon Caddesi alternatif bulvarı ve altyapı projeleri açılış ve temel atma merasiminde açıklamalarda bulundu.

Bu hizmet için emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Akşener, Millet İttifakı’nın paydaşlarının çalışmalarına vurgu yaptı.

“Türkiye uzun vakittir birbirlerini ittirip kaktıran bir sistemden bugüne; farklı görüşlerde, farklı anlayışlarda, farklı tahlil tekliflerinde yol yürüyen pek çok siyasi partinin bir ortaya gelip ortak görüşlerde uzlaştığı bir Millet İttifakı’nı kurdu” diyen Akşener, Millet İttifakı’nın bileşenlerinin kendi görüşlerini koruyarak Türkiye’nin, bayanların, gençlerin, personelin, işsizin emeklilerin çıkarları için ortak projelerde bir ortaya geldiklerini ve birbirlerine hürmet duyarak bir seyahat başlattıklarını söyledi.

Saygı kavramının altını çizen Akşener, “Saygı sözü çok kıymetli. Artık biraz önce basın mensupları muhtemelen ne konuştuğumuzu merak etmişlerdir. Dursun abim geldi yanıma. Dursun abi emekli bir abimiz. Siyaseti seven bir abimiz. Çok uzun vakitlerdir siyasetle ilgilenen bir abimiz. Yani Yanlışsız Yol Partisi’nden beri siyasetle ilgilenen birbirimizi tanıdığımız bir abimiz. Ağabeyimizin en büyük kederi ne biliyor musunuz? İki üniversite mezunu torunu yıllardır işsiz. İşte asıl sıkıntımız bu.” diye konuştu.

Akşener konuşmasına, “Bu ülkenin genç kızlarını, bu ülkenin bayanlarını, bu ülkenin genç delikanlılarını işsiz bırakanlar; buna karşılık 5 maaş, 10 maaş, 15 maaşlı danışmanlarına hem de yan gelip yatan danışmanlarına ödeyenlere yuh olsun, yuh.” kelamlarıyla devam etti.

Yandaşa harcanan para yerine; fakir ailelerin doğal gaz muhtaçlığının giderilebileceğini, tableti olmayan çocuklara tablet verilebileceğini, et alamayan ailelere et yardımı yapılabileceğini söyleyen Akşener, buna karşılık Ankapark’a harcanan 800 milyon doları hatırlatarak, “Haram olsun, zıkkım olsun hepsine.” diye konuştu.

“Çalmıyorsun be başkanım”

Mansur Yavaş’ın Ankara’da 4 yıldır yürüttüğü hizmetleri hatırlatan Akşener, Mansur Yavaş’a seslenerek, “Hep güzel hizmetler sana nasip oldu. Niçin? Çalmıyorsun be liderim. Kayırmıyorsun be liderim. Cebe atmıyorsun be liderim. Birilerini güçlü etmiyorsun. Demek ki neymiş? Harama el uzatmadığın vakit, bu milletin vergilerini hayra kullandığın vakit, yandaş kayırmadığın vakit yapılamayan hizmetler hem de son derece uygun sonuçlarla, uygun paralarla yapılıyormuş.” dedi.

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Periyot Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimini işaret ederek, “İşte toplumsal belediyeciliği hayata geçiren Mansur Liderin şahsında 15 Mayıs’ta iktidar olduğumuzda inşallah Millet İttifakı iktidar olacak. GÜZEL Parti bu ülkenin sigortasıdır. ÂLÂ Parti inşallah çok değerli bir muvaffakiyet elde edecek ve 13. Cumhurbaşkanı dürüstlüğüne, namusuna hepimizin kefil olduğumuz sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak ve 15 Mayıs gününden itibaren Türkiye’de sizin paranızı çalanlar, sizin hakkınızı yiyenler hesap verecekler hesap.” dedi.

“Siyasetçi intikam makamı değildir”

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik tehditlerini hatırlatarak 14 Mayıs’tan sonrasını işaret ederek kelamlarında şu tabirlere yer verdi:

“Cumhurbaşkanı çıkıp da; ‘Hey Meral Akşener bu daha iyi günlerin senin daha başına neler gelecek.’ diyemeyecek. Çünkü siyasetçi intikam makamı değildir. Ama çalanın, çırpanın, haksızlık yapanın ensesinde olması için de yargıyı hür, bağımsız, objektif, korkusuz kılandır. Hukukun üstünlüğünü tam anlamıyla uygulayandır. Demokrasiyi tam anlamıyla uygulayandır.”

“14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı makamında Sayın Kılıçdaroğlu’nu alkışlayacağız.”

Konuşmasının sonunda 14 Mayıs seçimlerine vurgu yapan Akşener;

“14 Mayıs günü her bir kardeşim bir başka kardeşini, diğeri bir başka kardeşini sandığa götürecek. Sandıklara sahip çıkılacak ve 14 Mayıs akşamı Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Erdoğan’ı elbette gayet büyük bir saygıyla yolculayacağız. Alkışlarla Sayın Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı makamında kendisini alkışlayacağız.” diyerek kelamlarını tamamladı

Hibya Haber Ajansı