GündemHaber Girişi : 21 Nisan 2023 13:04

Akşener: “Ülkemizin üzerindeki kara bulutlar artık kaybolacak”

Akşener: “Ülkemizin üzerindeki kara bulutlar artık kaybolacak”

Çadır kentte bulunan depremzede vatandaşlara seslenen Akşener, deprem felaketinin izlerinin silinmeyeceğini söyledi.

Akşener, bayram sofrasının değerinin altını çizerek, ‘’Tüm bunlara karşın millet olarak bizim mayamızda; kardeşlik var, dayanışma var. Güç günlerde, kenetlenme var. Toplu vuran, sinmeyen ve asla yılmayan, yüreklerimiz var. Bizleri bugün bu mübarek bayram sofrasında buluşturan bir güç var. Bu, dün de böyleydi. Şükürler olsun, bugün de bu türlü. Ve yürekten inanıyorum ki, yarın da bu türlü kalacak.’’ dedi.

“Benim Meral Akşener olarak Türkiye’ye dair bir hayalim var”

“Benim Meral Akşener olarak Türkiye’ye dair bir hayalim var.” diyen Akşener, Türkiye’de 21 yıldır bitmeyen bir kısır döngü içerisinde insanları kutuplaştıran, manevi bedelleri tartışmaya açanlara karşı; ‘’Ülkemizi kutuplaşmadan çıkaracak ve bu tertibi bitirecek bir hayalim var. O hayalim de; işte bugün birlikte buluştuğumuz bu sofradır.” sözlerini kullandı.





“14 Mayıs ile birlikte Türkiye bu türlü bir mesken olacak’’

Akşener; sıkıntısız, kavgasız, sevinç dolu kahkahaların yankılandığı; birbirini dinleyen, anlayan ve konuşan insanların olduğu, mutfağında bolluk ve rahmetin olduğu, herkesin sofradaki yemeğe eşit bir halde ulaştığı bir mesken hayalini anlatarak, ‘’İşte 14 Mayıs ile birlikte; Türkiye hepimiz için bu türlü bir mesken olacak. Ülkemizin üzerindeki tüm kara bulutlar artık kaybolacak. Yıllardır mahkum olduğumuz huzursuzluk hissi artık son bulacak. İçimizi ferahlatan orijinal bir güneş doğacak ve tüm Türkiye bahara kavuşacak.” biçiminde konuştu.

“15 Mayıs’ın şafağında doğan güneş ile birlikte; ‘kader planı’ olarak pazarlanan sorumsuzluk tarih olacak”

Akşener, deprem felaketini işaret ederek 14 Mayıs seçimlerini kazanmalarıyla birlikte neler olacağını şu sözlerle anlattı:

‘’15 Mayıs’ın şafağında doğan güneş ile birlikte; beton blokların gerisine saklanan ahlaksızlık tarih olacak. İmar aflarının gerisine sığınan iş bilmezlik tarih olacak. ‘Kader planı’ olarak pazarlanan sorumsuzluk tarih olacak ve Türkiye tarih yazacak.’’

“Sinan Ateş’i unutmayacak, unutturmayacak ve katillerinden de teker teker hesap soracak olanlar var”

14 Mayıs seçimlerinin Türkiye’nin yazgısını değiştiren tarihi bir seçim olacağını belirterek taraflar ortasındaki farkı vurgulayan Akşener, “Bugün bir tarafta Başkent’in göbeğinde yaşanan alçak bir cinayete, Sinan Ateş’in katillerine göz yumanlar var. Öteki tarafta ise Sinan Ateş’i unutmayacak, unutturmayacak ve katillerinden hesap soracak, teker teker hesap soracak olanlar var.” dedi.

Hibya Haber Ajansı