GündemHaber Girişi : 21 Nisan 2023 11:50

Akşener: “‘Umuyorum Karadeniz gazıdır, biz de onun devamını sağlayacağız’’

Akşener: “‘Umuyorum Karadeniz gazıdır, biz de onun devamını sağlayacağız’’

Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Millet İttifakı’nın Halil İbrahim sofrası üzere; kendisinin 2017’den beri bayram sofrası hayali olduğunu anlatarak, bayram sofrasının değerini şu sözlerle açıkladı:

‘’Çünkü bu sofrada eşitlik var, bu sofrada kayırma yok. Bu sofrada yakınlarım şurada olsun, bana uzak olan burada olsun; ayısı olan, dayısı olan daha önde olsun, daha uygununu yesin lakin tanıdığı olmayan kenarda kalsın, aç kalsın üzere bir durum yok. Herkesin eşit bir biçimde o yiyeceklerden faydalandığı bir sofra bu. Ve kimsenin kayrılmadığı herkese eşit davranıldığı, toplumsal adaletin, toplumsal fırsatların elde edildiği bir sofra.”

“23 gün sonra ayrımcılığın bittiği; herkesin bu sofrada eşit paha gördüğü bir Türkiye’yi inşa edeceğiz”

Millet İttifakı paydaşlarının bugün bayram nedeniyle 8 başka vilayette olduğunu belirten Akşener, 14 Mayıs’ı işaret ederek, “İnşallah bütün eksiklerin tamamlandığı ve bu kentten diğer kentlere göçmüş kardeşlerimizin geri dönmeye başladığını biliyorum. Geri döndükleri ve kentlerinde hem ikametlerinin en yeterli biçimde oluştuğu, konutlarının yapıldığı ve haksızlığın ortadan kalktığı bir 23 gün sonra inşallah bu ayrımcılığın bittiği; herkesin bu sofrada eşit kıymet gördüğü bu yiyeceklerden eşit faydalandığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.” dedi.





Akşener, Karadeniz doğal gazının devreye alınmasına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjde olarak açıkladığı meskenlerde doğalgazın 1 yıl fiyatsız olmasına ait, “Eğer gerçekse çok keyifli oluruz. Türkiye’nin bir kıymetli sorununun hallolduğunu düşünüp biz iktidara geldiğimizde de bunu devam ettiririz. Ancak inşallah Putin’in BOTAŞ’ın borçlarını ertelemesinden kaynaklanan tekrar Putin’den yapılan bir kıyak değildir. Zira birçok şey palavra çıktığı için hafif bir kuşkuya yanlışsız gidiyor insan devamlı aldatılınca. Fakat umuyorum, diliyorum Karadeniz gazıdır ve biz de onun devamını sağlayacağız daha geniş olarak.” tabirlerini kullandı.

“Bütün bunlar sorunu kapatmak üzere yapılan dümenler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’ye oy veren Türk’ü ve Kürt’ü makbul vatandaş; AK Parti dışında diğer partilere oy verenlerin rastgele bir terör örgütünün üyesi ilan ettiğini ileri süren Akşener, kendisine yönelik savların altını çizerek, şunları kaydetti:

“Ben tıpkı arkadaşlar tarafından Diyarbakır’a gidildiğinde faili meçhulcü ilan ediliyorum. İstanbul’da, Eskişehir’de, Muğla’da, Kocaeli’nde de PKK’lı ilan ediliyorum. Kardeşim şizofren misiniz nesiniz? Yani bir karar verin ben neyim? Bir taraftan diyorsunuz ki ben kafirmişim, bir taraftan da diyorsunuz FETÖ’cü. Ya arkadaş ben neyim? Ben ne olduğumu şaşırmış durumdayım. Hasebiyle bunların tamamı palavra. Tarzan zorda. 14 Mayıs akşamı attaya gidiyorlar. Zira bütün bunlar sorunu çarptırmak üzere, sorunun aslından ayrılmak üzere, onu kapatmak üzere yapılan dümenler.”

Hibya Haber Ajansı