GündemHaber Girişi : 11 Nisan 2023 23:04

Akşener ve İmamoğlu, muhtarlarla iftarda buluştu

Akşener ve İmamoğlu, muhtarlarla iftarda buluştu

Dr. Dilek İmamoğlu da Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Şov ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftarda İmamoğlu’na eşlik etti. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik iftar programında, sırasıyla; İstanbul Muhtarlar Federasyonu Lideri Kadir Delibalta, Tüm İstanbul Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Lideri Selami Aykut, İmamoğlu ve Akşener birer konuşma yaptı.

Akşener: “Bu dümenleri çözeceğiz”

Akşener, muhtarın ülke içindeki kıymetine yönelik kendi ömründen kesitler sunarak, “İki liderimiz konuştu. Ben hem eski bir İçişleri Bakanı olarak hem de muhtarlığın gençliğinde, çocukluğunda ne manaya geldiğini şahsen deneyim etmiş bir kişi olarak konuşuyorum. Artık temel problem ne? Para düzeltilir. İmkanlar sağlanır. Her şey olur. Artık, bir siyasi partinin, yani AK Parti'nin mahalle temsilcisi sizin yerinizi alsın diye yapıldı bütün dümenler. Bu dümenleri çözeceğiz biz. Asıl sorun budur” diye konuştu.

İmamoğlu: “Muhtarların artık İBB’de daire başkanlığı var”

“Göreve geldiğimizde birinci günden bu yana, İBB olarak, muhtarlarımızla çok sağlam bir diyalog, çok sağlam bir ilgiyi kurmak ve onlarla bir arada alanda olma konusunda ihtimamlı bir çaba gösterdik” diyen İmamoğlu, her ilçe ve mahalle ziyaretinde kesinlikle muhtarları da davet ettiğinin altını çizdi.

İmamoğlu, “Muhtarlarımızın bizimle birlikte olması, bizi alanda güçlendiriyor” diyerek, şunları kaydetti:

“Daha evvel ‘müdürlük’ diye tariflenmiş muhtarlık kuruluşu, artık İstanbul'da bir ‘daire başkanlığı.’ 2022 yılında 8 milyon lirayla başlayan bütçesi olan daire başkanlığımız, bu yıl 59 milyon liranın üzerinde bir bütçeyle muhtarlarımıza hizmet sunacak.”

Merkezi yönetim ve lokal idarelerin, muhtarlıkların sıkıntılarının tahlili noktasında ortak çalışması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Her vatandaşın birinci sıkıştığı ya da bir ailenin kendini yalnız hissettiği, çaresiz hissettiği bir anda en yakınında çalacağı kapı, muhtarlarımız. O bağlamda misyona geldiğimiz birinci ramazan ayında, bütün muhtarlarımıza önemli sayıda Ramazan takviyesi konusunda dağıtım yaptık. Ben, bize aracı olan veren elin alan eli görmediği bir sistem içerisinde ihtimamlı davrandığına inandığım ve bizimle iş birliği yapan bütün muhtarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Kılıçdaroğlu ve Akşener bir ortaya geldiğinde nasıl bir güç olduklarını İstanbul seçimlerinden biliyorum”

İmamoğlu, önümüzde bir seçim süreci olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

“13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, memleketin bütün demokrasi ögelerini hak ettiği yere taşıyacak örnek çalışmaların en yüksek savunucusu olacak. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, 13. Cumhurbaşkanımız olacak olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve burada bizimle birlikte bulunan YETERLİ Parti Genel Lideri Sayın Meral Akşener Hanımefendinin bir ortaya geldiğinde, nasıl bir güç olduğunu en âlâ bilenlerden birisiyim. Çünkü İstanbul seçiminde, vatandaşını düşünen, vatandaşıyla konuşan, vatandaşını incitmeyen bir kavramla hem o periyodun kampanyasını yürüten hem de İstanbul'da kıymetli bir demokrasi zaferi elde edilmesine imza atan bir birlikteliktir bu.”

“Aynı birliktelik, artık daha güçlü”

“İşte tıpkı birliktelik, artık daha güçlü” diyen İmamoğlu, “Çünkü, 4 yılı aşkın müddettir, belediyelerde elde ettiğimiz muvaffakiyet ve bilhassa bizleri de yanlarına katarak, güçlendirilmiş bir modelle hem Ankara Belediye Liderimiz Mansur Yavaş hem de bizler, bu sürece dayanak olarak, çok güçlü bir formda seçime giriyoruz. Açıkçası ben, İstanbul'daki muhtarlarımızın elini vicdanına koyarak, bizleri takip ederek, en üstün demokrasi tarafında kararlarını verme konusunda kendi iradelerini ortaya koyacağını düşünüyorum. Bu bir siyasi propaganda konuşması değil. Bunun ismi aslında, memleket geleceği ismine, herkesin elini taşın altına koyma meselesidir” sözlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı