EkonomiHaber Girişi : 17 Mart 2023 11:36

Altın yatayda bir günü geride bıraktı

Altın yatayda bir günü geride bıraktı

Piyasalarda risk algısı sürmeye devam ederken, altının da bu ortamda inançlı liman olma özelliğiyle öne çıkmaya çalışıyor. 1919 dolar/ons düzeyinden seansa başlayan sarı maden, seans uzunluğu hareketli bir seansı geride bıraktı. Geçtiğimiz hafta başlayan bankaların iflas tartışmaları sonrası, merkez bankalarının artık beklendiği kadar süratli faiz artırım kararı alınamayacağı beklentileri oluşmaya başladı. Bu ortama karşın Avrupa Merkez Bankası beklendiği üzere 50 baz puan faiz artırım kararı alarak enflasyonla gayrete devam etmiş oldu. AMB faiz artırım kararından süratlice geri adım atarak piyasaları huzursuz etmekten korkarken, faiz artırımına devam ederek önceliklerinin enflasyonun denetimi olduğu bildirisi verildi. Altın böylesi bir günde 1919 dolar/onstan kapanış yaparak yatayda bir kapanış yaptı.

Gümüş altının bilakis kırmızıda bir kapanış yaparak kırmızıda bir günü geride bıraktı. 21,78 dolar/ons düzeyinden seansa başlayan beyaz maden, 21,68 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,4 kaybı hanesine yazmış oldu.

Platin iki günlük satıcılı seansının akabinde dünkü seansı yeşilde kapatarak alıcılı bir günü geride bıraktı. 960 dolar/ons düzeyinden güne başlayan platin, 972 dolar/onstan günü tamamlayarak yüzde 1,2 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum dünkü seansın en çok paha kaydeden değerli madeni olarak öne çıkarken, toparlanma serüveni kısa sürmüş oldu. 1441 dolar/ons düzeyinden seans başlangıcı yapan paladyum, 1415 dolar/onstan yaparak yüzde 3,4 kaybı hanesine yazdı.





Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı