EkonomiHaber Girişi : 03 Nisan 2023 11:30

Altının dışında kıymetlilerin tamamı yeşilde

Altının dışında kıymetlilerin tamamı yeşilde

Altın geçtiğimiz hafta alıcılı başlamasına karşın, bu çıkarlarını haftanın sonunu taşıyamadı. Piyasalar geçtiğimiz hafta FED’in sıkı para siyasetini sürdürmekte zorlanacağını fiyatlamaya çalışırken, altın da bu fiyatlamalar ışığında genel olarak olumlu kalmayı çalıştı. Bu bağlamda 1979 dolar/ons düzeyinden haftaya başlayan sarı maden, hafta başında 1987 dolar/ons düzeyine kadar uzanarak haftanın en yüksek düzeyini kaydetti. Lakin haftanın son gününe dek bu düzeyde kalmayı başaramayan sarı maden, 1969 dolar/onstan haftayı tamamlayarak yüzde 0,5 kaybı hanesine yazdı. Yeni hafta ise OPEC’in üretim kısıntısı haberiyle piyasalar sarsılırken, enflasyonu artış korkularını tekrar alevlendiren bir gelişme oldu. Altının ise öncelikli reaksiyonu satış istikametli olurken, 1950 dolar/onsun aşağısına kadar çekilerek birinci fiyatlamasını yaşamış oldu.

Gümüş geçtiğimiz hafta altından büsbütün ayrışarak, güçlü bir kapanışla haftayı tamamlayarak rallisini üçüncü haftayı taşımış oldu. 23,23 dolar/onstan haftaya başlayan beyaz maden, 24,10 dolar/onstan haftayı tamamlayarak yüzde 3,7 paha çıkarıyla haftayı kapattı.

Platin de çıkarlarını üçüncü haftayı taşıdığı bir haftayı geride bırakarak, müspet görünümünü sürdürdü. 981 dolar/ons düzeyinden haftalık başlangıç yapan platin, 988 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,7 çıkarla haftayı tamamladı.

Paladyum da haftayı yeşilde kapatmasının yanı sıra 1500 dolar/ons düzeyinin üzerini test ettiği bir haftayı geride bıraktı. 1401 dolar/ons düzeyinden haftalık başlangıç yapan paladyum, 1460 dolar/onstan haftalık kapanış yaparak yüzde 4,2 üzere çıkar elde ederek haftanın en çok bedel kazanan değerli madeni oldu.

Kaynak: TROY

Hibya Haber Ajansı