GündemHaber Girişi : 12 Nisan 2023 13:20

Altun: “Cumhurbaşkanımız, FETÖ’nün sinsi emellerinin gerçekleşmesine geçit vermedi”

Altun: “Cumhurbaşkanımız, FETÖ’nün sinsi emellerinin gerçekleşmesine geçit vermedi”

Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, FETÖ ile Milletlerarası Alanda Gayret Sempozyumu'nda konuştu.

Altun’un konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“FETÖ elebaşı militanlarına ülkenin bütün kurumlarının can damarlarında mevcudiyetlerini hissettirmeden çok ilerilere gitmeleri talimatını vermiştir. Tüm kurumlarda güç ve kuvveti kendi cephelerine çekmek FETÖ’nün her vakit en temel gayesi olmuştu. Bu örgüt ‘Amaca götüren her yol mubahtır’ anlayışıyla kendi çıkarları için yıllarca bu ülkeye ve millete türlü tezgahlar kurdu, kumpaslar düzenledi, ihanetler içine girdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’nün sinsi emellerinin gerçekleşmesine geçit vermedi. FETÖ’nün niyetini ifşa eden ve karanlık işler çevirdikleri nizama çomak sokmak için efor sarf eden başkan de tekrar Sayın Cumhurbaşkanımız oldu.

Kapsamlı FETÖ paklığında sıra Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızan örgüt militanlarına geldiğinde gözü dönmüş teröristler hepimizin şahit olduğu üzere son deva olarak darbe teşebbüsüne başvurdu. FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da kurtuluş için sarıldığı bu ip de hamdolsun kendi ayaklarına, boğazına dolandı. O gece Allah’ın yardımı, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve milletin dirayetli, kararlı, dik duruşuyla FETÖ’nün darbe görünümlü işgal teşebbüsü bertaraf edildi, bu teşebbüse hamdolsun geçit verilmedi.

Katliamda, canilikte, kumpasta hudut tanımayan bu kanlı örgüt tıpkı vakitte hudut aşan bir yapılanma içinde varlık gösterme eforu içindedir. Bu tarafıyla FETÖ bugün global bir terör örgütüdür. Geniş bir alana yayılan bu memleketler arası terör örgütüne karşı hiç kuşkusuz milletlerarası bir gayret elzemdir.

Bir terör örgütüyle çaba ismine öteki bir terör örgütünü desteklemek, himaye etmek global terörizm ateşini yakmaktan öteki bir şey değildir. Bugün Batı’da terör örgütü PKK, PYD’ye sahip çıkıldığı üzere FETÖ’ye de kol kanat gerildiğini görüyoruz.

Radikalleşmeyle çaba içinde olduklarını söyleyen Batılı devletler, sistematik radikalleşme fabrikası FETÖ terör örgütünün faaliyetleri konusunda üç maymunu oynuyor.

Uluslararası kamuoyu ve devletler FETÖ tehdidine karşı gerekli adımları atmalıdır. Bu terör örgütüyle uğraşta Türkiye ile daha fazla iş birliği yapmalıdır. Aksi takdirde Türkiye yerine bir terör örgütünü tercih etmenin oluşturacağı güvenlik problemleriyle yüzleşmek zorunda kalacaklardır.”

Hibya Haber Ajansı