GündemHaber Girişi : 02 Nisan 2023 03:30

Altun’dan Danimarka’da Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan saldırıya tepki

Altun’dan Danimarka’da Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan saldırıya tepki

Altun, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Dinimize ve bayrağımıza yönelik menfur taarruzun tekrarını şiddetle kınıyorum. Danimarkalı yetkililer, bu İslam düşmanı, yabancı düşmanı ve ırkçı hareketleri, söz özgürlüğü kapsamında ele alamazlar. Bu katiyetle kabul edilemez ve tehlikeli bir durumdur.

Maalesef bu tür olaylara Avrupa’nın genelinde alışır hale geldik. Bunlar resmen, bizi olumsuz bir halde resmetmek için Müslümanlardan ve Türk halkından sert reaksiyon alabilmek amaçlı provokasyonlardır. Bizler bu oyunu oynamayacağız ancak görmezden de gelmeyeceğiz.

Avrupa, nefret kümelerinden kaynaklanan tehdidin arttığı gerçeğiyle yüzleşmelidir. Şiddet dolu yansılara neden olmak için kutsal kıymetlerimizi ve sembollerimizi amaç almak söz özgürlüğü olarak kabul edilemez. Bu yaklaşım hem Müslümanlar hem de genel olarak insanlık için tehlikelidir.

Nasıl ki biz, dünyadaki başka toplulukların dini inançlarına azami düzeyde hürmet duyuyor ve onların kutsal kıymetlerine ve sembollerine sahip çıkıyorsak birebirini Avrupalılardan bekleme hakkımız vardır. Bu sorunu gereğinden fazla uzun vakittir görmezden geliyorlar.

Şayet Avrupalı hükümetler ve sivil toplum kuruluşları, dinler ve kültürler ortasında barışçıl bir diyalog kurulmasıyla ilgileniyorlarsa, bu terör hareketleriyle iş işten geçtikten sonra değil artık yüzleşmek için harekete geçmelidir. Bu provokatörlerin nefretlerini yaymasına müsaade veremezler.

Avrupa’da çok fazla sayıda siyasetçi ve kamusal isim ya bu nefret hareketlerini benimsiyor ya da görmezden geliyor. Aklıselim olan şahısların, bu sorunun büyüdüğünü ve önemli bir biçimde ele alınması gerektiğini anlaması lazım.

Nefretle mücadele etmek için elimizden geleni yapacağız ve Avrupalı yetkilileri, bununla önemli bir halde savaşmak için kapsamlı bir plan geliştirmeye davet ediyoruz. Müslüman toplulukların kendilerini güvende ve korunmuş hissetmeleri için iş birliği yapmak ve yardım etmekten son derece memnunluk duyarız.

Bu düpedüz korkak şahısların terör aksiyonlarını bir kere daha kınıyorum. Birebir vakitte Danimarkalı mercileri de bu alçak provokatörlerden hesap sormaya davet ediyorum. Danimarkalı merciler çok geç olmadan, ilerde meydana gelebilecek hadiseleri önlemek ismine her türlü önlemi almalıdır.”

Hibya Haber Ajansı