AMERİKAN ‘ÇAM’LARI VE ‘KAVAK YELLERİ’

Karadeniz de çam ağacı fazlaca yoktur, genellikle meşe,kayın, kestane, gürgen,kızılağaç vb. Ağaç örtüsü ile kaplı olduğu için buralarda büyük orman yangını pek görülmez.
Çam yanmaya çok uygun ağaçlardan neredeyse ilk sırada olan bir ağaç türüdür.Çam ağacı oldukça fazla çıra özelliği içerdiği için yanması en kolay ağaçtır.
Her zaman bize ‘Dost’ masalı anlatan Amerika;1947 yılında yapılan Truman anlaşması ile, Akdeniz bölgesinde bulunan o güzelim zeytin ağaçlarını söküp gemilerle Avrupa’ya taşımış,karşılığında bize kavak ve çam fidanları vermiştir. Bu tasarlanmış ‘Hain’ planla,gelecekte Ülkenin başına istediği ‘Çorap örme’ fikrini taa o zaman devreye sokmuştur.
Ülkenin coğrafyasına uymayan kavak ağaçları ve hiç bir işe yaramayacak bu çam ormanları, ne yazık ki şimdi bir terör silahına döndürülmüştür.
Kavak ağaçlarının pamukları rüzgarlar sayesinde çok çabuk yayılarak, havaya saldığı polenlerle,nefes darlığı çeken ve alerjik hastalığı olan insanlara büyük sorun yaşatmakta; çam ağacı ise kuruyan ince iğneleri nedeniyle, orman zemininde 5-6 cm üst üste birikerek, benzini aratmayacak bir örtüye dönüşür. Kuruyan kozalakları ise binlerce el bombası gibi patlamaya hazır bekler.
Bu Ülkenin ekmeğini yiyerek, içlerinde besledikleri ‘Hain’likleri devreye
sokmak için ‘Hazır’ bekleyen ‘Zavallı’lar için, bu çam ormanları bir ganimettir.
Aslında bu zeminde biriken 5-6 cm’lik çam kozalakları ve yaprak yaz ayların da toplanmış olsa; iş arayan insanlar için geçim kaynağı,hem de ormanlarda hazır yangın gözcüleri olmaz mıydı?
Bize her zaman ‘Dost’görünüp,bizim askerlerimizin kafasına ‘Çuval’ geçiren,ayrılıkçı örgütleri besleyen,destekleyen bu Amerika değil mi?
Bari bundan sonra ‘Kül olan’ ormanlarımıza çam yerine başka ağaçlar ekelim,bu ‘Kavak yelleri’de başımızda esmekten vaz geçsin.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.