10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajları, sözleri!�

10 Kasım Atatürk’ü anma günü mesajları: 10 Kasım mesajları ve sözleri ile ilgili araştırmalar başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 tarihinde hayatını kaybetti. Saat 09.05’te dünyaya gözlerime yuman Atatürk her yıl o gün ve saatte anılıyor.�

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü yaklaşırken Atatürk ile ilgili paylaşım yapmak isteyenler, 10 Kasım mesajlarını araştırıyorlar. İşte 10 Kasım mesajları ve anma sözleri 2022…

Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliklere imza atıp bir inkılap hareketi başlatan ve gelecek nesillere büyük bir miras bırakan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyorum.


10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ata’mızı büyük bir özlem ve saygıyla anıyorum.

Atatürk, ömrünü milletine adamış, kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkılmasını ve çok çalışılarak bilimde ekonomide ileri bir seviyeye ulaşılmasını öğütlemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

“Yalnızca yurtta değil, dünyada da barış diyen Büyük Önder Atatürk, tüm dünyanın takdir ettiği büyük bir devlet adamıdır.”


Atatürk’ün büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır. Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. O, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir. Ruhun şad olsun.

Büyük komutan, büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Milli mücadelenin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yılında milletimiz adına saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.


Türk Milletinin her bir ferdi Atatürk’ün getirdiği ilke ve devrimlerin gönüllü ve azimli birer koruyucusu olmaktan büyük bir onur duymaktadır.


09.11.2022 17:58:30