26. EMITT Turizm Fuarı, 28 bin 815 ziyaretçiyi ağırladı

Türkiye’nin önder bölümlerinde öncü fuarlar düzenleyen ICA Events tarafından organize edilen “26. EMITT – Doğu Akdeniz Memleketler arası Turizm ve Seyahat Fuarı” 12-15 Nisan 2023 tarihleri ortasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Fuar, T.C Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerli Kaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’nun iştirakleriyle açıldı. Fuar müddetince Büyükelçiler, Konsoloslar, Valiler, iştirakçi vilayet ve ilçelerin Belediye Liderleri, bürokratlar ve sektörel birlikler tarafından ziyaret edilen EMITT’e ilgi büyüktü.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı ortasında yer alan 26. EMITT Turizm Fuarı’nda 95 ülkeden 28 bin 815 ziyaretçi ve 600’e yakın iştirakçi ağırlandı. Fuar kapsamında her yıl gerçekleşen “Davetli Cins Operatörü” programına bu yıl Fransa, Tunus, Kanada, Bulgaristan, İspanya, İngiltere, İsviçre, İran, İtalya, Yunanistan, Macaristan, Singapur ve Azerbaycan üzere kıymetli ülkeler başta olmak üzere toplam 40 ülkeden gelen 150’yi aşkın davetli tıp operatörü ve 5 memleketler arası influencer katıldı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş iştirakinde gerçekleştirilen 26. EMITT Turizm Fuarı, turizm profesyonelleri ile uygun fiyata en güzel tatil destinasyonlarında tatil planlamak isteyenleri ağırladı.

Fuarın açılış merasiminde konuşma yapan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “EMITT son 25 yıldır turizm bölümünün büyümesine önemli katkı sunan, her yıl iştirakçi ve ziyaretçi sayısını artırarak dünyadaki en büyük 5 turizm fuarından biri olmayı başarmış çok değerli bir tertip. Bu manada Cumhuriyetimizin 100. yılında fuarımızın kapılarını dal paydaşlarına açması son derece gurur verici. Salgın öncesi sayılar kelam konusu olduğunda 2022 yılı sonunda, rekora imza atarak en çok turist ağırlayan üçüncü ülke olmayı başardık. Amaçlarımıza emin adımlarla ilerliyoruz. Ülkemize gelen toplam gelir ve ziyaretçi sayısını artırdık” dedi.

Açılış törenindeki konuşmasında “Turizm kesiminin Türkiye’nin milletlerarası alandaki en değerli vitrini olduğuna vurgu yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, “Turizm insanları birbirlerine yaklaştırır yakınlaştırır. EMITT tam da bu ruhu taşıyan ve taşıtan bir aktiflik. Bu bağlamda emeği geçen bütün EMITT yöneticilerine ve kesim temsilcilerine teşekkürü İstanbul’umuz ve memleketimiz ismine bir borç bilirim. Turizm bölümü memleketimizin en önde duran vitrini. Bizi gösteren bizi hissettiren bizi anlatan tabiatımızı, medeniyetimizi, geçmişimizi ve hatta geleceğe dair insanımızın vizyonunu hissettiren bir sektör” dedi.

26. EMITT fuarının Türkiye iktisadına, turizmine ve ülke markasına büyük katkısı olduğuna dikkat çeken EMITT Fuar Yöneticisi Hacer Aydın, “EMITT Fuarı, Turizm dalının kalbinin attığı bir aktiflik olarak bu sene de ziyaretçilerin akınına uğradı. Devletimizin üst seviye yetkilileri, bölüme taraf veren markalar, çeşit operatörleri, acenteler ve birçok profesyonelin birebir masa etrafında buluşmasını sağladık. Turizm dalına yönelik 2023 yılı ve sonrası için öngörülerimizi paylaşarak, tahlil teklifleri üzerinde durduk. 95 ülkeden toplam 28 bin 815 ziyaretçi, 600’e yakın iştirakçi ve 5 milletlerarası Influencera konut sahipliği yaptık. Memleketler arası alanda, yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve iş birliği fırsatları sunan EMITT’te iştirakçilerin daha fazla yarar sağlayıp daha verimli görüşmeler yapılabilmesi için geliştirilen B2B randevu sistemi ile tüm iştirakçilerimiz 40 ülkeden 150’yi aşkın davetli çeşit operatörüyle evvelce randevulaşarak görüşme imkanına sahip oldu” dedi.

Hibya Haber Ajansı


20.04.2023 00:01:17