69’uncu Gillette & Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni Başlıyor

2022 yılı 69’su düzenlenen ve sporun en iyilerini belirleyen Gillette & Milliyet Yılın Sporcusu oylamasında yarışacak adaylar, dev jürinin oyları ile belli oldu. 7 kategoride toplam 42 aday 2022’nin en büyüğü olabilmek için halktan destek arayacak.

Son sekiz yıldır erkek bakımının lider markası Gillette ile yapılan iş birliği ile gerçekleştirilen Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde, 2022 yılı halk oylamasına sunulacak adayların belirlenmesi için Türkiye’nin en önemli spor adamları, spor müdürleri ve spor yazarları dün Hyatt Centeric’te bir araya geldi.

Milliyet Spor Müdürü Tayfun Bayındır ile P&G Türkiye ve Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

Büyük Jüri Toplantısı’nda Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, TMOK Başkanı ve IOC Asbaşkanı Uğur Erdener, Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu gibi isimlerin de yer aldığı dev jüri, belirlenen ön adaylar arasından 7 kategori için seçimini gerçekleştirdi.

7 kategoride verilecek ödüllere aday olan isimler ve takımlar Milliyet Gazetesi’nde halka duyurularak oylamaya olacak. Oylama Milliyet Gazetesi ve yilinsporcusu.milliyet.com.tr üzerinden başlayacak.

‘Bu yolu birlikte yürüyeceğiz’

Bakan Kasapoğlu konuşmasında; “Bu listeye 69 yıldır birçok aday geliyor. Her geçen yıl listenin ne kadar derinleştiğini görüyoruz. Başarılar elbette var, ama yürüyecek yolumuz da var. Bu yolu bir arada yürüyeceğiz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, öncelikle büyük geleneği sürdürdüğü için Yıldırım Demirören ve Demirören Medya ile Gillette ekibine teşekkür etti.

Türk sporunun büyük bir başarı süreci yaşadığını hatırlatan Kasapoğlu, listelerdeki sporcu ve branş çeşitliliğine vurgu yaparak, “Bu listeye 69 yıldır pek çok aday geliyor.

Her geçen yıl listenin ne kadar derinleştiğini görüyoruz. Bu sporda tabana yayılma sürecinin güçlendiğini gösteriyor. Türkiye kadar spora destek veren ülke sayısı çok az. İnanıyorum ki spordaki yürüyüşümüzü bireysel ve takım sporlarında taçlandıracağız.

Türkiye’nin eski dönemde 4-5 branşta iddiası vardı. Bu yıl itibariyle 51 branşta 5 binden fazla madalya kazandık. Bu rakamlar gelişimi ortaya koyuyor” dedi.

Kasapoğlu konuşmasından önce Buse Naz Çakıroğlu’nun Tokyo’da kazandığı gümüş madalya sonrası yaşadığı üzüntüyü içeren video için de “O hüznünü beraber paylaşmıştık onunla. Eskiden bronza, gümüşe seviniyorduk, şimdi sporcular altını kaybetmeyi başarısızlık olarak düşünüyor. Bu da spordaki yükselişin göstergesidir.

Buse Naz’a ‘bunun devamı gelecek’ demiştim. O da bu yıl hem dünya ve Avrupa Şampiyonu oldu. Başarılar elbette var, ama yürüyecek yolumuz da var. Bu yolu bir arada yürüyeceğiz” sözleri ile yorumunu belirtmişti.

Bakan Kasapoğlu son olarak sporcu annelerine teşekkür ederken, “Sporcuların yetişmesinde onların rolleri büyük. Biz bakanlık olarak il ziyaretlerimizde anneler ile buluşmaya dikkat ediyoruz. Antrenörlerin de apayrı yeri var. Diğer paydaşların ayrı bir yeri var. Ama annelerin üstlendiği misyon her şeyden farklı” ifadelerini kullandı.

‘Milliyet ailesinden çok şey öğrendim’

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören konuşmasına geçmişten bugüne 69 yıldır bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı.

Yıldırım Demirören 69 yıldır bir organizasyonu devam ettirmenin kolay olmadığını belirterek, “Ben Milliyet ailesine 11 sene önce katıldım. Ama çok şey öğrendim.

Öncelikle birlik beraberliği öğrendim. Bu yüzden Milliyet ailesine her zaman desteğim olacaktır. Tankut beye de bu önemli organizasyona son yıllardaki destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Özdemir: Kolay bir iş değil

TFF eski Başkanı Nihat Özdemir de dev jüride her zaman olduğu gibi yerini aldı. Özdemir bu önemli organizasyonun her yıl daha büyük boyutlara ulaştığını belirtirken,

“Yılın Sporcusu ödülleri seneye 70. kez düzenlenecek. Bunu buralara getirmek ve sürekli üstüne yeni bir şeyler eklemek kolay değil. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Büyükekşi destek istedi

Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi de yaptığı konuşmada kadın futboluna ilgi gösterilmesini istedi. Büyükekşi, “Basınımız futbola büyük ilgi gösteriyor, ancak kadın futbolunun sonuçları çok az yer alıyor. Bazen yazılmıyor bile. Biliyorsunuz, son Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda 80 bin taraftar vardı. Dünya Kupası finalini ise 90 bin seyirci izledi. Bunun için pozitif ayrımcılık rica ediyorum. Kadın futbolunu geliştirmek istiyoruz” dedi.

‘P&G markası hep sporun içinde’

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, spor ödüllerinin önemine vurgu yaptı, “Buradaki her insan efsane olmuş, spora gönül vermiş. Ben de 1973’ten beri bu anketi takip eden biriyim. 1 Ocak günü çıkacak Milliyet’i bekleyen bir çocuk olarak, sekizinci defa bu organizasyona destek sağlamaktan gurur duyuyorum. İşbirliğimizle bu anket daha önemli boyutlara ulaştı. Geçen yıl 5 milyonun üzerinde oy kullanıldı” dedi.

Gillette’in her zaman sporun içinde olduğuna vurgu yapan Turnaoğlu konuşmasını şöyle noktaladı: “A Milli Futbol Milli Takımıyla 5. senemize girdik. Üç büyük kulübümüz ile de lisans anlaşmamız var. Lisanslı ürünlerimizin satışının %7’si kulüplere aktarılmakta.

Voleybol ile 20 yıllık bir işbirliğimiz söz konusu. Aynı zamanda Erkek Basketbol Milli Takımı’nın destekçisiyiz. Son olarak ailemize triatlon ve golfü de ekledik. Gelecek olimpiyatlar Paris’te ve bu organizasyon için 35 sporcu ve annesine destek açıkladık.”

‘Milli kahraman olduk’

Türk kadın voleybolunun efsanelerinden Selcan Teoman da juri toplantısında yerini aldı.

Teoman konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ben voleybola ilk başladığımda milli takım yoktu. Büyük başarılar geldikçe biz milli kahraman olduk. Efsane olmak gerçekten çok önemli. Çünkü senelerin boşuna geçmediğini görüyorum. Bugünlere gelirken Milliyet’in desteğini çok gördük. Her sporcunun başarılarla dolu yıllar geçirmesini diliyorum.”

Kadın jüriler giderek artıyor

Gillette&Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Jüri Toplantısı’ndaki kadın katılımcı geleneği her yıl olduğu gibi artarak devam etti. Jüride yer alan birçok eski sporcu, teknik direktör, yönetici, yazar ve sunucu en iyi isimlerin belirlenmesi için oyunu kullandı.

‘İşimiz zorlaştı’

Jüri toplantısında her yıl olduğu gibi yine ilk sözü alan yazarımız Attila Gökçe oldu.

Gökçe konuşmasında; “Eski zamanlarda Balkan ikincisine ödül veriyorduk. Şimdi gelinen nokta ortada.

Madalyalar dereceler o kadar çoğaldı ki bizim işimiz zorlaştı.

Gillette&Milliyet önderliğindeki toplantının bu yüzden ne kadar önemli olduğunu belirtmeliyim” dedi.


23.12.2022 12:49:15