ABB, deprem bölgesine desteklerini sürdürüyor

ASKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmayı toplumsal medyadan yaptığı paylaşım ile duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, “Bu dayanışma hiç bitmeyecek, yaralarımızı birlikte saracağız. ASKİ gruplarımız Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin akabinde artık de Malatya Battal Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Konteyner Tipi Küçük Ölçekli İçme Suyu Arıtma Tesisi kurdu” tabirlerini kullandı.

Günlük 400 ton kapasiteli

Depremden etkilenen vilayetlerden biri olan Malatya’da, Malatya Eğitim Araştırma Hastanesinde yaşanan içme suyu meşakkatini bahçesine kurduğu Taşınabilir İçme Suyu Arıtma Tesisi ile çözen ASKİ Genel Müdürlüğü, tıpkı vilayetteki Battal Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için çalışma başlattı.





Malatya Su ve Kanalizasyon Yönetimi (MASKİ) tarafından gelen talep üzerine harekete geçen ASKİ, Ankara’da hazırladığı Konteyner Tipi Küçük Ölçekli İçme Suyu Arıtma Tesisini Malatya’ya götürdü. Günlük 400 ton kapasiteli içme suyu arıtma tesisinin suram süreçlerini tamamlanırken tesis, ameliyathaneler başta olmak üzere hastanenin tamamının su muhtaçlığını karşılayacak.

Hibya Haber Ajansı


15.04.2023 11:34:03