ABB’den Modern Pentatlon Dünya Kupası’na destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB),Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Türkiye Çağdaş Pentatlon Federasyonu’nun uyumunda gerçekleştirilen UIPM Çağdaş Pentatlon Dünya Kupası’na lojistik takviye sağladı.

Ankara Atlı Spor Kulübü mesken sahipliğinde başlayan UIPM Çağdaş Pentatlon Dünya Kupası’na, 32 ülkeden dünyanın önde gelen 76 bayan, 78 erkek olmak üzere toplam 154 pentatlon atleti, 5 farklı spor kısmında düzenlenen karşılaşmalara katıldı.

Önemli bir spor tertibi düzenlendiğini belirten ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürü Burak Özgül, “2024 Paris Olimpiyatları öncesinde ilimiz değerli bir memleketler arası tertibe konut sahipliği yapıyor. Yaklaşık 32 ülkeden 154 atletin katıldığı tertibe katkı sağladık. Ankara’da yapılan ulusal ve uluslar ortası tertiplere takviye ve katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Başkentte Binicilik, Eskrim, Yüzme, Koşu ve Atış branşlarında kıyasıya uğraş eden atletlerden dereceye girenler madalya ile ödüllendirildi. 2 gün süren karşılaşmalar Karışık Bayrak Yarışı ile son buldu.





Türkiye Çağdaş Pentatlon Federasyonu Serhat Aydın’da ABB sağlanan lojistik teşekkür ederek şunları söyledi:

“Dünya kupası 2’nci ayak yarışını yaptık. Dünyanın en kuvvetli karşılaşmalarından biri… Çağdaş pentatlon 5 disiplinden oluşan bir branş… Organizasyonumuzu Ankara Atlı Spor Kulübü’nde gerçekleştirirken Büyükşehir Belediyemizin de çok büyük yardımları oldu bize. Ankara Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederiz.”

Hibya Haber Ajansı


20.04.2023 12:04:09