Adıyaman’da depremzedelerin yaraları sarılıyor

Kahramanmaraş merkezli sarsıntılarda 11 vilayette büyük yıkım oldu, 44 binin üzerinde de can kaybı yaşandı. Çok sayıda çadır kentin kurulduğu Adıyaman’da depremzedeler için hayat olağana dönmeye başladı. Kentte çadır ve konteyner suramı devam ediyor.

Yurdun dört bir yanından deprem bölgesine gelen vatandaşlar, gereksinim gereçlerini bölge halkına tertipli olarak ulaştırıyor. Alanda hummalı çalışmalar yürütülürken, çadır ve konteyner kentlerin heyetimi da devam ediyor.

Depremden sonra meskenlerini boşaltan çok sayıda kişi, çadır kentlerde kendilerine yeni bir hayat kuruyor. Depremzedelerin konteyner kente geçmelerini sağlamak için çalışmalar aralıksız sürüyor.





Depremin birinci gününden itibaren tüm imkanlarını seferber eden ve 531 bireyden oluşan arama-kurtarma takımını deprem bölgelerine gönderen Koç Holding, Adıyaman’da Altınşehir mahallesi Gazihandede yolu üzerindeki 264 dönümlük arazi üzerine bin 500 adet konteynerden oluşan, toplumsal imkanları da barındıran süreksiz hayat alanı oluşturmak çalışma başlattı.

Altınşehir mahallesi Gazihandede yolu üzerindeki 264 dönümlük arazi üzerine yapılacak süreksiz hayat alanında taban ölçülerde bir ailenin muhtaçlık duyabileceği sıcak su, tuvalet, banyo, mutfak, salon ve yatak odası bulunacak.

Geçici barınma alanları, içerisinde sıhhat ünitesi, okul, çocuk oyun alanları, spor alanları ve yürüyüş alanları ile birlikte projelendirildi. Vatandaşlarımızın kalıcı konutların imali tamamlanana kadar, ikame etmeleri için tasarlanan bu ömür ünitelerinin her türlü mevsimsel tesirlere sağlam olarak tasarlandığı söz edildi.

Hibya Haber Ajansı


04.03.2023 19:50:18