Afetzede öğrencilerden bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak

YÖK Lideri Özvar’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca depremden etkilenen öğrencilerimizden bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak. Öğrencilerimize bu kolaylığı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim.”

YÖK’den yapılan yazılı açıklama ise şu halde:

“Olağanüstü Hal Kaps​amında Yükseköğretim Alanında Alınan Önlemlere Ait Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yükseköğretim Şurası Lideri Erol Özvar, 129 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca depremzede üniversite öğrencilerinden bahar yarıyılı için katkı hissesi ve tahsil fiyatı alınmayacağını belirtti.





Erol Özvar, bu kapsamda ailesi yahut kendisi OHAL vilayetlerinde ikamet eden ve devlet üniversitesinde tahsil görenler ile OHAL vilayetlerindeki devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden tüm öğrencilerin 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar periyodunda katkı hissesi ve tahsil fiyatı ödemeyeceğini kaydetti. Özvar, katkı hissesi ve tahsil fiyatını ödeyen öğrencilere ise fiyatın yükseköğretim kurumlarınca iade edileceğini belirtti. Yükseköğretim Şurası Lideri Özvar, ‘Öğrencilerimize bu kolaylığı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim’ dedi.”

Hibya Haber Ajansı


03.03.2023 14:04:06