Afyonkarahisar’da gıda denetimlerine hız verildi

Afyonkarahisar Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı vilayet ve ilçelerde bulunan besin denetim görevlilerince ramazan ayı münasebetiyle besin hareketliliğinin artışı dikkate alınarak besin kontrollerine sürat verildi. Bahisle ilgili açıklamada bulunan Vilayet Müdürü İbrahim Acar şunları kaydetti:

“5996 sayılı kanun kapsamında muteber besin arzının sağlanması ve tüketici sıhhatinin korunması hedefiyle, bakanlığımız talimatları doğrultusunda Ramazan ayı boyunca, bilhassa tüketimi artan ekmek, tatlı, unlu mamüller, şekerli mamüller, et ve et eserleri, süt ve süt eserleri dallarında Vilayet Müdürlüğümüz besin denetim vazifelileri tarafından resmi denetimler sürat kesmeden devam ediyor. İş yerlerinin niteliği ve besin unsurlarının uygunluğu konusunda kontrollerini titizlikle sürdüren besin denetim vazifelileri üretimde kullanılan hammaddeler dahil üretimin tüm etaplarını detaylı formda incelemektedir. Şu ana kadar yapılan kontrollerde değerli bir sorun ile karşılaşılmamış olması üreticilerin hususa verdiği ehemmiyetin tıpkı vakitte Vilayetimizde besin güvenilirliğinin uygun bir noktaya gittiğinin göstergesidir.
Sıkılaştırılmış kontroller ramazan ayı boyunca sürat kesmeden devam ettirilecek olup vatandaşlarımızın muteber besin tüketmesi için her türlü uğraş gösterilmeye edilecektir. Tüketicilerin rastgele bir aksilikte müsabakalı durumdan ALO 174 BESİN çizgisini aramaları kafidir.”


Hibya Haber Ajansı


03.04.2023 14:00:12