Akşener: “Hep birlikte tarih yazacağız”

Akşener, İmamoğlu ile birlikte Samandağ’da açıklamalarda bulundu. Önce Hatay Samandağ’da kendisini bekleyen kalabalığa karşı Gökhan Zan’ın eşi Müge Zan ile birlikte konuşmasına başlayan Akşener, “Bir baktım bütün erkekler eşleriyle çıktı. Ben yalnız geldim. Ben de kızımla çıktım. Ben her vakit bayanlardan yanayım. Burada da Dilek’ten yanayım. Gökhan Zan damat, Müge kızım.” dedi.

“Onlar bize adil olmadılar lakin biz onlara karşı adil olacağız”

Akşener, 14 Mayıs seçimlerini işaret ederek, “14 Mayıs’ta inşallah bu harami sistemi attaya göndereceğiz. Anlaşılıyor biraz ağlaya ağlaya gidecekler. Ancak biz onlara karşı adil olacağız. Onlar bize adil olmadılar lakin biz onlara karşı adil olacağız. Ve 14 Mayıs akşamı sayın Kılıçdaroğlu’nu alkışlarla o sandalye oturtacağız. 13. Cumhurbaşkanını Sayın Kılıçdaroğlu olarak seçeceğiz.” sözlerini kullandı.

“Samandağ’da her aileden bir oy isteyeyim”

14 Mayıs’ın akabinde Millet İttifakı olarak iktidara gelmeleriyle birlikte Ekrem İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın tesirli ve yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını söyleyen Akşener, ‘’Cumhuriyet Halk Partililer gücenmeyin de. Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e alabilir miyim? Samandağ’da her aileden bir oy isteyeyim, tek bir oy. O vakit Gökhan’ı seçiyorsunuz. Müge’yi mahcup etmiyorsunuz.” diye konuştu.

“Deprem çadırlarının yanında yılanlar kol geziyor”

İYİ Parti Hatay Milletvekili adayı Gökhan Zan’ın eşi Müge Zan’ın Hatay’da çok çalıştığını söyleyen Akşener; Müge Zan’ın bölgeyle ilgili kendisine söylediği bilgileri aktararak, “Bugün bana dedi ki; ‘Deprem bölgesinde, deprem çadırlarının yanında yılanlar kol geziyor. Bir yılan ısırmasıyla bir çocuğumuz vefat etti.’ Mesela bu kimsenin bilmediği bir husus. Artık Müge’nin ağzından sizler aracılığıyla Türkiye’ye duyurmak istiyorum.” biçiminde konuştu.

“Hep birlikte tarih yazacağız”

Akşener, Türkiye’nin gücünün çok yüksek olduğunu lisana getirerek, “Birlikte el ele vererek Türkiye’nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. Kâfi ki biz liyakate, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, yargının bağımsızlığına kıymet verelim. Ve insan kayırmaktan, çalmaktan, çırpmaktan vazgeçelim. Daima birlikte tarih yazacağız, çok az kaldı, Türkiye’ye bahar gelecek.” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı


21.04.2023 20:20:02