Alneo, NFC özelliğini devreye aldı

Albaraka Türk İştirak Bankası tarafından hayata geçirilen FinTech teşebbüs kurucusu Insha Ventures’ın cep POS tahlili Alneo, Propay iş birliğiyle temassız ödeme (NFC) özelliğini hayata geçirdi. Böylelikle Alneo kullanıcıları artık akıllı telefonları aracılığıyla 1 saniyeden daha kısa müddette temassız ödeme süreçlerini gerçekleştirebiliyor.

“Hedef 30 binin üzerinde yeni üye iş yerine ulaşmak”

Pandeminin tesiriyle temassız ödemelere yönelimin önemli oranda arttığına dikkat çeken Alneo Yöneticisi Zehra Aksoy, şunları söyledi:

“Bankalararası Kart Merkezi (BKM) bilgilerine nazaran 2022 yılında temassız ödemelerin hissesi yüzde 57 olarak gerçekleşti. Bu sayının önümüzdeki periyotta daha da yükselmesi bekleniyor. Tam da bu noktada Alneo olarak Propay iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz tahsilat seçeneği NFC ile kullanıcılarımıza fiziki alışverişlerinde süratli, kolay ve emniyetli bir tahlil sunmaktan ötürü memnun ve gururluyuz. Üye iş yerlerimiz artık Android işletim sistemli akıllı telefonlar aracılığıyla 1 saniyeden daha kısa müddette temassız ödeme süreçlerini gerçekleştirebilecek. Böylelikle önemli ölçüde vakit kazanımı sağlarken, maliyetlerinin düşmesine de katkı sunacağız.”





Rekabetin ağırlaştığı bir dünyada NFC teknolojisinin firmalara değerli ölçüde üstünlük sağlayacağına inandıklarının altını çizen Aksoy, “NFC ile 2023’ün sonuna kadar 30 binin üzerinde üye iş yerine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

“Veri iletiminde NFC daha güvenli”

Zehra Aksoy ayrıyeten NFC’de data iletiminin çok kısa aralıkta yapılması nedeniyle Bluetooth yahut Wi-Fi üzerinden gerçekleştirilen bilgi iletimine nazaran daha inançlı olduğunu vurgulayarak, kelamlarına şöyle devam etti:

“NFC ile ödeme yaparken, kullanıcının gerçek banka verileri okuyucu cihaza gönderilmez; bunun yerine şifreli bir kopya gönderilir. Gelecekte, verilerin NFC aracılığıyla şifreli olarak iletildiği ve kullanıcıların parmak izi veya yüz tanıma gibi biyometrik özelliklere dayalı olarak tanımlandığı, hatta giyilebilir teknolojiler üzerinde çözümlerin artacağını düşünüyorum.”

Hibya Haber Ajansı


08.03.2023 13:10:05