Avuçlarımızın içinde neden çizgiler var?

Avuçlarımızın içinde haritaya benzeyen çizgilerle doğuyoruz. Fizyolojik olarak hiçbir amaca hizmet etmiyormuş gibi görünen bu çizgilerin neden var olduğunu merak ediyor musunuz?

Avuç içlerindeki çizgiler fleksiyon kırışıklıkları olarak adlandırılır. Bu kırışıklıklar gebeliğin 12. haftasında, yani bebek ana rahmindeyken oluşur. Hepimiz ellerimizde çizgilerle doğarız. Ellerimiz vücudumuzun en ağır işçileridir. Günlük fiziksel aktivitelerimizin çoğu ellerimiz tarafından gerçekleştirilir.

Ellerimizin katlanma, bükülme, uzanma, esneme, sıkışma ve gerilme vb. hareketleri kolaylıkla yapabilmesinin nedeni derimizin buna uygun bir gelişim göstermiş olmasından kaynaklanır. Derimiz elimizin hareketine bağlı olarak katlanır, sıkışır ya da esner. Eğer avuç içinde bu çizgiler olmasaydı; ellerimizin derisi adeta elimize bol gelen bir eldiven giymişiz gibi bol ve sarkık bir yapıda olacaktı. Bu yapı daha fazla deri dokusu gerektirecek, bazı işleri daha zor yapmamıza neden olacak ve çirkin bir görüntü oluşacaktı.


11.08.2023 16:08:27