Babacan: “Çözümlerimizi önümüzdeki hafta açıklayacağız”

Babacan, zelzele bölgesinde çadır muhtaçlığının olduğunun altını çizerek, “Çadır ve seyyar tuvalet muhtaçlığı kimi bölgelerde şiddetli bir halde hissediliyor. Hala gece ateşin başında battaniyeye sarılıp sabaha kadar açıkta geçiren vatandaşlarımız var. Şu andaki en acil muhtaçlık bu üzere görünüyor.” dedi.

“Hiçbir yetkisi olmayan yöneticinin istifasını istemek çok manalı olmuyor”

Seçimlere işaret eden Babacan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bütün yürütme yetkisi tek bir bireyde toplandı. Bakanlar bile yalnızca sekretarya hizmeti veriyor. Bütün yetki tek bireyde. O da Cumhurbaşkanlığı makamı. Yoksa hiçbir yetkisi olmayan, imkanı olmayan ve talimat almamış yöneticinin istifasını istemek, istifa ettirmek de çok manalı olmuyor. Millet şu andaki iktidarı vazifeden alacak, onların istifasına gerek olmadan misyondan alma gerçekleşecektir, birinci seçimde göreceğiz.” sözlerini kullandı.

“Milli Savunma Bakanı’nın bir talimat beklemesi gerekiyor muydu?





Babacan,  “Neden o birinci 48 saat içinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) çalışanı mobilize edilmedi? diyerek, şunları kaydetti:

“Biz askerlerimizi üçüncü, dördüncü günden sonra gördük. Maden emekçileri donanımlı beşerler, neden birinci saatlerde mobilize edilmedi? Mesela Ulusal Savunma Bakanına sormak lazım, sarsıntının olduğu birinci gün TSK çalışanının mobilize edilmesiyle ilgili bir talimat verdi mi? Bir talimat aldı mı? Bir talimat beklemesi gerekiyor muydu? O birinci saatlerde ne oldu? Vatandaş olarak çok merak ediyorum.”

“Çözümlerimizi önümüzdeki hafta açıklayacağız”

13 siyaset ünitesine talimat verdiklerini söyleyen Babacan, “Kısa vadede, orta vadede, uzun vadede bu zelzelenin yaralarını sarmak, toplumsal ve ekonomik enkazı kaldırmak için neler yapmak gerektiğini açıklayacağız. 13 siyaset ünitemiz kendisiyle ilgili hususları hazırlıyor. Cuma akşamına kadar mühlet verdik. Birkaç günde bunu toparlayıp sanırım önümüzdeki hafta içerisinde kapsamlı tahlillerimizi açıklayacağız.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı


23.02.2023 18:20:05