Babacan: “Ülkeyi 5 yıl beraber yönetme iradesini bugünden ortaya koyduk”

Babacan, cumhurbaşkanlığı seçimlerini referanduma benzeterek, “Önümüzde iki tercih var. Geri kalan her şey teferruat. Cumhurbaşkanlığında şu adaymış, bu adaymış; teferruat. Seçim pusulasında 30 küsur parti varmış; teferruat. Tercih çok açık. İşin özünde bir referanduma gidiyoruz. Açın cumhurbaşkanlığı pusulasını, iki tercih var. Öbür tercihler aslında Sayın Erdoğan’a dayanak verme tercihleri. Öbür bir şey değil” dedi.

“Ülkeyi 5 yıl birlikte yönetme iradesini bugünden ortaya koyduk”

Altı partinin yalnızca seçime kadar birlikte olmadığını söyleyen Babacan, “Seçimden sonra 5 yıl boyunca ülkeyi bir arada yönetme iradesini bugünden ortaya koyduk. Her şeyi bugünden konuştuk ki ittifak diye başlayıp ihtilafla bitirmeyelim.” sözlerini kullandı.

“Dürüst insanların mert olması lazım”





Babacan, daha çok çalışacaklarını ve daha hoşunu elde edeceklerini ileri sürerek, “İyi insanların, dürüst insanların korkmaması ve mert olması lazım ki bu ülke sıkıntılardan kurtulsun. Öbür türlüsü mümkün değil. Biz bu niyetle yola çıktık. Çalıştıkça oluyor.” diye konuştu.

“Arkadaşlarımız DEVA Partili olarak seçime giriyor”

“21 vilayette 26 adayımızla, güçlü bir biçimde seçime gidiyoruz.” diyen Babacan, şunları kaydetti:

“Adaylarımız, DEVA’lı olduğunu aşikâr eden sapasağlam arkadaşlarımız. DEVA Partili olarak seçime giriyorlar. Hukuken de DEVA Partisi üyesi olarak seçime giriyor. Seçildikleri anda otomatik olarak DEVA Partisi’nin milletvekili olacak.”

“3-4 sene evvel 1 aylık maaşınızla alabildiğinizi bugün alamıyorsunuz”

Babacan, sabit gelirli vatandaşların satın alım gücünün düştüğünü lisana getirerek, “Hükümet, birkaç göz boyayan projeyle, birkaç temel atmayla seçime giderken bir şeyler yapıyor imgesi vermeye çalışıyor. Halbuki herkes biliyor ki 5 yılda geçim koşulları çok zorlaştı. Bundan 3-4 sene evvel 1 aylık maaşınızla alabildiğiniz pek çok eseri bugün alamıyorsunuz. Topyekun bir yoksullaşma oldu.” halinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı


19.04.2023 00:06:08