Bakan Akar’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

Bakan Akar, iletisinde, “Tıp Topluluğunun Kıymetli Mensupları, Tüm sıhhat çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramı”nı en içten hislerle kutluyorum. Tıp ilmi tarih boyunca insan hayatının sürdürülmesinde, ömür kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasında hep özel ehemmiyete sahip olmuştur. Bu çerçevede tıp topluluğu mensupları da bireylerin ve toplumların sıhhatinin korunmasından, salgın hastalıklarla çabaya ve doğal afetler sonucu ortaya çıkan yaraların sarılmasına kadar insan hayatını ilgilendiren her durumda ulvi bir vazife ifa etmektedir.” ifadesini kullandı.�

Sağlık çalışanlarının Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören vatandaşların tedavi ve rehabilitasyonları için her türlü tıbbi müdahaleyi hızlı ve etkin bir şekilde uyguladığını ifade eden Bakan Akar şöyle devam etti:

“Mesai mefhumu gözetmeksizin vazifelerini yapan sıhhat çalışanları hayatımızda her vakit müstesna bir yere sahiptir. Bu büyük felaketin yaralarının sarılması için ülkemizin dört bir yanından bölgeye gelerek üstün bir uğraşla çalışan tıp topluluğu mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Onların fedakârlık ve kahramanlıkları her türlü takdirin üzerindedir. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle kutsal görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden tüm sıhhat çalışanlarımızı, ebediyete intikal eden sıhhat çalışanımızı ve zelzelede hayatını kaybedenleri bir kere daha rahmet ve minnetle yad ediyorum.  Sıhhat alanında ülkemize ve insanımıza katkı sağlayan emekli ve çalışan tüm tıp topluluğuna bir sefer daha özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor; sıhhat, iyilik ve muvaffakiyetler diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı






14.03.2023 10:50:15