Bakan Bozdağ: “Adli süreçlerde delillendirme çalışmaları Adıyaman’da da devam ediyor”

Bakan Bozdağ’ın konuşmaısndan birtakım satır başları şöyle:

“Adıyaman’da yaraların süratle sarılmaya başlandığını yerinde gördük. Sayın bakanıma ve onunla birlikte vazife alan çalışan herkese teşekkür ediyorum. Adıyaman Adalet Binamızı ziyaret ettik. İsimli hizmetlerin nasıl yürüdüğünü gözlemleme imkanı bulduk. Şuan Adıyaman Adliyemizde hafifi azarlı lakin isimli hizmetler muhakkak ölçüde burada devam ediyor. Adıyaman özeli ve bölge genelimde şu ana kadar 735 civarında cumhuriyet savcısı 468 civarın isimli tıp uzmanı ve teknikeri ve başka isimli işçiyle birlikte yaklaşık 5 bin civarında süreksiz ve istekli görevlendirmeler yapıldı ki bölgedeki adalet hizmetleri aksamadan yürüsün.

Bölgede adalet hizmetleri aksamadan devam etmektedir. Felaketin yaralarını sarmak ve vatandaşlarımızın barınma ve öbür problemlerini çözme konusunda verdiğimiz kelamları de en geç bir yıl içerisinde yerine getireceğimizden hiç  kimsenin tereddüttü olamasın. İsimli süreçlerde delillendirme çalışmaları Adıyaman da da devam etmektedir. Hiçbir enkaz kanıt tespiti yapılmadan kaldırılmamıştır. Bundan vatandaşlarımız emin olsunlar. Her şey yordamınca yapılmaktadır. Bunun altını bir sefer daha çizmekte yarar görüyorum. Bu soruşturmalar yalnızca müteahhitlerle ilgili değil, bir inşaattın tamamlanma sürecinde kimler hangi mevzularda misyon aldılarsa bunların büsbütün ilgili soruşturmalar kendi metodu çerçevesinde yürüyor.

Bunların tespiti delillendirilmesi vakit almaktadır. Vakit içerisinde herkes ihmali kusuru kimin varsa kusurları oranında sorumlu olduğunu yargı önünde de hesap verdiğini herkes görecektir. Rastgele bir bireye rastgele bir şirkete ayrımcılık kelam konusu değildir. Adalet yerini bulacaktır. Bu noktada aziz vatandaşlarımızın hiçbir tasası olmaamsı gerektiğini bir kere daha buradan tabir etmek isterim. Tekrar Adıyamanımıza geçmiş olsun diyor, Rabbim bir daha böylesi felaketi göstermesin diye de dua ediyorum. Hürmetler sunuyorum.”





Hibya Haber Ajansı


28.02.2023 14:04:13