Bakan Çavuşoğlu’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Bakanlıktan yayımlanan bildiri şöyle:

“Bakanlığımızın bayan mensuplarının ve tüm bayanların 8 Mart Dünya Bayanlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi bir kere daha gösterdi ki; bayanlarımız, dayanıklılık, dirayet ve sıkıntı şartlara süratli ahenk kabiliyetiyle, yaralarımızın sarılmasında ve yuvalarımızın tekrar ihyasında en asli gücümüz olacaktır. Ülkemiz, bayanlara karşı ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesi ve bayanların toplumsal ömrün her alanında faal kelam sahibi olması istikametinde kararlılıkla çalışmaktadır.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Üniversal Bildirgesi’nin kabulünün 75. yıl dönümünü idrak ederken, bayanların toplumun her alanında pozisyonunun güçlendirilmesi tarafında milletlerarası ve bölgesel kuruluşlar nezdinde yürütülen faaliyetlere etkin katkılarımız devam etmektedir.

Birleşmiş Milletler’in bu yıl Dünya Bayanlar Günü için belirlediği “dijitalleşme” teması, bayanlar ve kız çocuklarının teknoloji ve dijitalleşmenin sunduğu bilgi ve yeni hünerleri kazanma fırsatlarına erişimlerinin değerini bir defa daha vurgulamaktadır. Hepimizin bu doğrultuda yapacağı çalışmalar, geleceğin başkanları olan kız çocuklarımızın bu alandaki eğitimleri ve gelişimleri, içinde bulunduğumuz çağda esas önceliklerimizden birini teşkil etmektedir. Tüm bayanların 8 Mart Dünya Bayanlar Günü’nü bir kere daha kutlarken, başka milletlerden yardım elini uzatanlar dahil, deprem felaketinden bu yana yürütülen çalışmalarda en ön saflarda yer alan bütün bayanlara şükranlarımı sunuyor, bayan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”





Hibya Haber Ajansı


08.03.2023 10:04:05