Bakan Karaismailoğlu, Malatya’da açıklamalarda bulundu

Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“Bu bölge, hoş kentlerimiz, Malatyamız her vakit afet bölgesi olarak kalmayacak alışılmış ki. Üretimiyle, ticaretiyle, kültürüyle anılmaya devam edecek. Biz de bölgemizi yine ayağa kaldırana kadar da yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın, analarımızın, büyüklerimizin yüzü tekrar gülene kadar da durmayacağız.

Geçmişten geleceğe uzanan çok daha güçlü ve gelişmiş bir bölgeyi daima birlikte inşa edeceğiz. Devletimizin tüm imkanlarını seferber edecek, bölgemizi Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmaya karar verdik.

Depremlerden bin 275 kilometre demiryolu çizgimiz etkilenmişti. Bunun bin 182 kilometresinde çalışmaları tamamlayarak birinci anda trafiğe açtık. Toplam 93 kilometrelik demiryolu çizgisinin yine açılması için de faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Afet bölgesine gönderilen 394 yolcu trenimizle 100 bini üzerinde yolcumuzu tren yolu ile taşıdık. 64 yük trenimizle 965 vagonluk yardım gerecini trenlerimizle bölgelerimize ulaştırdık.





Malatya Garı da dahil olmak üzere istasyonlarda yolcu ve işçi servis vagonlarıyla misafirhanelerde, toplumsal tesis ve şantiyelerde toplam 6 binin üzerinde vatandaşımızın konaklamasını sağladık. Hala barınma hizmeti de vermeye devam ediyoruz. İstasyonlarımız ve yolcu vagonlarımızda depremzedelerimizi konuk etmeye devam ediyoruz.

Malatya’da da 21 yolcu vagonu afetzedelerimizin konaklaması için tahsis edilmiştir. Gaziantep’teki   GAZİRAY şantiyesinde de Mersin-Adana-Gaziantep Süratli Tren Projesi kapsamında yer alan Nurdağı ve Toprakkale şantiyesinde de vatandaşlarımız için konaklama imkanı sağlamaya da devam ediyoruz.

Malatya’dan hareket eden 108 trenle binlerce vatandaşımızı taşıdık. Zelzelelerde Malatya’da Bakanlık çalışanımızdan ve değerli ailelerinden maalesef kaybettiklerimiz oldu. Hepsine Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz.

Malatya Çetinkaya- Malatya Yolçatı çizgi kısımlarında gerekli denetimler yapılarak, tren trafiğine açılmıştır. Malatya vilayet sonundan geçen Malatya-Doğanşehir ortası acil kullanımlar için de açılmıştır.

Yasımız ve azmimiz birbirine karıştırmıştır. Gözyaşımız ve alın terimiz birlikte akmaktadır. Elbette  bu felaketi unutmayacağız lakin umutları tekrar yeşertecek ve bu acı günleri bir daha yaşamamak üzere tarihe daima birlikte gömeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı


08.03.2023 12:50:15