Bakan Koca, Hatay’da açıklamalarda bulundu

Bakan Koca’nın konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“Bir afetten sonra yaşanan olayda gözlerin sıhhat kurumlarına çevrilmesi en tabi bir durumdur. Bilgi merak konusu değil, bir haktır. Ama unutmamalı ki âlâ niyetlerine karşın uygun niyetlerine karşın haber kaynakları her vakit sağlam olmayabiliyor. Kaynağında adeta mühendis aklı olması gereken haberin desteği sağduyu testinden geçmemiş bir telaş olabiliyor.

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi acil ve ana bina, Samandağ Devlet Hastanesi, Reyhanlı Devlet Hastanesi, İskenderun Devlet Hastanesi’nin B bloğu ve Kırıkhan Devlet Hastanemiz, Etraf ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan yeni hasar tespitinde hafif hasarlı ve kullanılabilir durumdadır. Buna karşın kısmen tahliye edilmiştir. Buralarda acil müdahale üniteleri kurularak, sıhhat hizmetleri aksatılmadan devam etmektedir. Tedavisi süren kimi ağır bakım hastalarımız Ankara, Adana ve Dörtyol Hastanelerine nakledilmiştir.

Söz konusu hastaların sayısı ise 95’tir. Bu hastanelerimiz ise yakında tam kapasite ile hizmet verecektir. 17 gündür buradayım ama unutmamalı ki yayılan haberler bir bir özveriyle buralarda çalışan hekimlerimizi, hemşirelerimizi, teknik gruplarımızı de tasaya sürüklüyor.”





Hibya Haber Ajansı


22.02.2023 13:20:10