Bakan Kurum: “8 ilimizde hasar tespit çalışmaları tamamlanmış durumda”

Bakan Kurum’un konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Elazığ, Hatay ve Diyarbakır olmak üzere 8 vilayetimizde hasar tespit çalışmaları tamamlanmış durumda.

Depremden etkilenen 11 vilayette, gerek köylerimiz gerek vilayet ve ilçe merkezlerimizde 67 bin konutun ve köy konutunun imal sürecini başlattık.

Her sarsıntıda, afette milletimize ne kelam verdiysek sözlerimizi tutma manasında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çalışmalarımızı yapıyoruz.





Yeniden canlandıracak yenicen ayağa kaldıracak anlayışla çalışmalarımızı yapacağımızı tabir ediyor, bununla birlikte tüm Hatay’ımıza vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Hatay’da 60 bin konutumuzun ihalesini nisan ve mayıs içerisinde yapacağız. Akabinde toplam 650 bin konutun üretimini tamamlayacağız. Kalıcı konutlarımızı, kentin gereksinimlerini ve demografik yapısını içine alacak biçimde en kısa müddette tamamlayacağız.

Hatay’da 312 bin bina yıkık ya da yıkılacak durumda. Nisanda ihalesini yapacağımız konut sayısını 319 bine çıkartmayı hedefliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı


30.03.2023 17:34:04