Bakan Soylu, Malatya’da açıklamalarda bulundu

Bakan Soylu’nun konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“Bir hafta 10 güne kadar esnaflarımıza bu yerler verilmeye başlanacak. En temel problemlerden bir tanesi bilhassa toplumsal medya üzerinden maalesef bir dezenformasyon, palavra haber daima tekrarlanmaktadır. Buradan bunları yapan kötücül şahıslara tekrar sesleniyorum. Milletimiz, devletimiz büyük bir çaba içerisinde el birliğiyle tam milletimizin karakterine uygun bir halde gayret etmektedir. Alanda binlerce tanımadığımız beşerlerle karşılaşıyoruz. Herkes bir tarafından tutmuş bu afetin oluşturduğu sonuçları ortadan kaldırabilmek için, yaraları sarabilmek için gayret sarf etmektedir.

Birçok palavrayla hem insanlarımızın, hem depremzedelerimizin, hem de deprem bölgesinin dışındaki insanlara hiçbir şey yapılmıyormuş anlayışı oluşturmak herhalde gerçek bir yaklaşım değildir. Devlet çalışıyor ve tıkır tıkır işliyor. Bu bölgenin dışında da işliyor.

Özellikle seçimle ilgili 14 Mayıs’ta milletimiz gerek cumhurbaşkanlığı seçimi gerekse milletvekilliği seçiminde tercihlerini kullanacak. Bizim devlet olarak misyonumuz güvenliğini sağlamak, YSK’nın kararlarına uymak, birebir vakitte da vatandaşımızın oy kullanmasındaki üzerimize düşen yükümlülükleri de yerine getirebilmektir.





Bakanlık olarak da yüzlerce misyonumuz var. Bu vazifelerin hepsini başka seçimlerde olduğu üzere takip edeceğiz, gerçekleştireceğiz. Seçime hem vatandaşlarımızın katılması, demokratik seçimlerin bütün ögelerin ortaya konulması, güvenliğinin sağlanması konusunda adımlarımızı gerçekleştireceğiz.”

Hibya Haber Ajansı


13.03.2023 12:40:05