Başkan Aktaş, BUSKİ ekibiyle buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı Su İdaresi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde, 3 ay evvel Ankara’da yapılan ‘Belediye Su Kayıpları Çalıştayı’nda, yüzde 20’ler düzeyindeki kayıp-kaçak oranı ile BUSKİ, Türkiye’deki en yeterli su ve kanal yönetimi seçildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş da bu alandaki muvaffakiyetleri nedeniyle ‘Suda verimlilik ödülünü’ geçtiğimiz ay Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin de katıldığı merasimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldı. Lider Aktaş, BUSKİ’nin idare takımı ve çalışanlarıyla bir ortaya geldi.

3.3 milyar TL’lik yatırım

BUSKİ binasında düzenlenen, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanlığı Lokal İdareler Siyasetler Şurası Üyesi Hayri Baraçlı’nın da katıldığı merasimde konuşan Lider Aktaş, bu muvaffakiyetin altında alın teri, emeği olan tüm BUSKİ çalışanına teşekkür etti.





Büyükşehir’de misyona geldiği Kasım 2017’den itibaren Bursa için yılmadan, usanmadan, canla başla çalışmaya başladıklarını hatırlatan Lider Aktaş, “Bu süreçte; 1 milyon 500 bine yakın abonemize hizmet veren 2 bin 616 BUSKİ personelimizle birlikte şehrimizin su ve kanal işlerini en iyi şekilde idare ettik. Kayıp kaçak oranlarımızı Avrupa standartlarına getirerek merkezde yüzde 20’ler seviyesine indirdik. Bunun yanında görünmeyen yatırımlar olarak tabir edilen altyapı çalışmalarına hız verdik. Yine bu dönemde; altyapıya yaklaşık 3 milyar 300 milyon TL yatırım yaptık.” dedi.

Başkan Aktaş, inşa ettikleri HES, GES ve çamur yakma tesisi ile kendi enerjini üretmede bütün su yönetimlerine örnek olduklarını hatırlatarak, TSE’den 8 adet ile en fazla kalite evrakı alan su ve kanal yönetimi olduklarının altını çizdi.

Bütün su ve kanal yönetimleri ortasında 3 kalite dokümanını Türkiye’de birinci, 1 adedini de Bursa’da birinci BUSKİ’nin aldığını tabir eden Lider Aktaş, şunları kaydetti:

“Mevcut laboratuvarlarımız memleketler arası yeterliliğe sahip. Laboratuvarda akredite olduğumuz 299 parametre sayısı ile bütün su ve kanal yönetimleri ortasında birinciyiz. Misyonda olduğumuz 5 yılda makul mevsimlerde su meşakkati çeken kırsal bölgelerimizi sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ile buluşturduk. Vatandaş memnuniyetini her vakit birinci sıraya koyarak 185 davet merkezi, online abonelik, e-Buski, e-devlet ve BUSKİ taşınabilir uygulamalarını vatandaşlarımıza ulaştırarak bütün süreçlerini şubeye gitmeden yapabilmelerine imkan tanıdık”

“Susuz bırakmadık”

Başkan Aktaş, DSİ kayıtlarına nazaran son 30 yılın en kurak mevsimlerinin yaşandığı 2019 yılında bile Bursalıları bir gün susuz bırakmadıklarına değinerek, iklim değişikliği ve kuraklığı yalnızca Bursa’nın değil, bütün dünyanın konuştuğunu, bu süreci 7/24 çalışarak çok yeterli yönetim ettiklerini vurguladı.

Bursa’ya 2060 yılına kadar su sorunu yaşatmayacak yaklaşık 150 milyon euroluk Çınarcık Barajı suyunun Bursa’ya getirilmesi projesine sürat verdiklerini lisana getiren Lider Aktaş, yalnızca Bursa’da değil, BUSKİ takımlarının asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde de birinci günden beri insanüstü bir uğraşla çalıştığını belirtti.

Başkan Aktaş, merasimin sonunda Bursa’nın altyapısına paha katan çabalı çalışmaları nedeniyle tüm BUSKİ çalışanları ismine BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’e teşekkür plaketi verdi.

Hibya Haber Ajansı


18.03.2023 10:26:04