Başkan Şahin, Nurdağı’nın köylerinde yaşayan depremzedelerle bir araya geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin, depremlerden etkilenen Nurdağı’nda afetin yaralarını sarmak ve bölgedeki son durumu yerinde görmek için köyleri ziyaret etti.

Depremzede yöre insanı ve muhtarlarla bulaşan Lider Şahin, teknik takımıyla vatandaşların  ıstıraplarını dinleyerek, notlarını aldı.

Başkan Şahin, Nurdağı ve İslahiye ilçeleri başta olmak üzere Şehitkamil’in batı kısmındaki kırsal mahallelerdeki besicilere de bir dizi yardımlar yaptıklarını belirterek, Nurdağı ve İslahiye ile merkez ilçelerin batı kısmında ağıl ve ahırları ziyan gören hayvan üreticilerine bin 500 ton büyükbaş, 500 ton küçükbaş hayvan yemi olmak üzere toplamda 2 bin ton yem takviyesi sağlandığı bilgisini verdi.�





Diğer yandan Şahin, İslahiye, Nurdağı ilçelerinde 75 bin 600 kilogram kömür, 75 bin kilogram odun takviyesi verilirken, İslahiye, Nurdağı ve Şehitkamil ilçelerinde ise 126 bin 500 kilogram un yardımı yapıldığını aktardı.

Şahin burada yaptığı konuşmada sarsıntının akabinde Nurdağı’nın süratli bir formda ayağa kalkması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Bu ziyaretimizde depremzedelerimiz için teknik grubumuzla birlikte geldik. Maksadımız vatandaşlarımızdan gelen talepleri direkt dinlemek ve bu taleplere ait çalışmaları süratli bir biçimde koordine etmek, yerine getirmek. Son yıllarda gerçekten güç bir periyottan geçiyoruz. Tam pandemiden çıktık derken, asrın felaketiyle karşı karşıya kaldık. Lakin biz, büyük bir milletiz. Bizi büyük bir millet yapan şey, sahabe ruhu. Deprem gecesi hayatımdan yaşadığım en güç gecelerden biriydi. Bir taraftan Nurdağı’na ulaşmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz vakit ilçeye, dağların parçalandığını ve ilçenin eski yolunun üzerinin kaya dolu olup parçalandığına şahitlik ettik. Biz, bütün teknik grupla sabaha kadar kayaları açmaya çalıştık. Otoyala girdik 3 metreye kadar uzunan yolun yarıldığını gördük. O yüzden çok büyük bir yer sarsıntısı ve afetle karşı karşıya kaldık. Yaşanan acıların her biri bizlerin de acısı. Acılarınızı paylaşıyoruz.”

Nurdağı’ndaki yaraları süratli sarmak için en âlâ teknik elemanları bu bölge için görevlendirdiklerini tabir eden Şahin, “Bizim şu andaki en önemli muradımız Ramazan geliyor. Bayram gelmeden çadırdaki herkesi, konteynere almak amacındayız. İnşallah da bir yıl içinde sizleri kalıcı konutlara almak isiyoruz” diye konuştu.

Depremzede bayanların 8 Mart Dünya Bayanlar Günü’nü de unutmayan Lider Şahin, toplatılar ve incelemelerinin akabinde konyetner ve çadırları bir bir gezerek bayan depremzedeleri çiçek armağan etti.

Hibya Haber Ajansı


09.03.2023 12:54:04