Başkan Soyer, İzmir’deki şehit ve gazi yakınlarını ağırladı

İzmir’deki şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıldönümü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’i ziyaret etti. Lider Tunç Soyer, şehit ve gazi derneklerinin temsilcilerini İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sürdüğü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) ağırladı.

Atalarımızın yüz yıl evvel İktisat Kongresi’ni İzmir’de topladığını söz eden Lider Soyer, “İnsan hayret ediyor. Yoksulluk had safhada. En fakir periyotta Mustafa Kemal Atatürk büyük bir yıkımın olduğu o yıllarda ülkeyi refaha kavuşturmak için hiç umudunu kaybetmeden kongreyi topluyor. Türkiye’nin her yerinden ortalarında emekçi, çiftçi, endüstricilerden oluşan bin 135 delege geleceği yönlendirmek için 16 gün boyunca çalışıyor. Şu anda da tıpkı noktadayız. Harikulade bir ümitsizlik olduğu bir devirdeyiz. Gençler umutlarını, hayallerini kaybetmiş durumda. Ayrıyeten Kahramanmaraş merkezli deprem hasebiyle büyük enkaz ve yıkım yaşadık.Yunanistan kadar büyük bir coğrafyada Kurtuluş Savaşı’ndan daha büyük bir kaybı bir günde yaşadık. Bu türlü ümitsizliğin olduğu vakitlerde tekrar o yıllarda olduğu üzere biz kongre düzenliyoruz. Bu topraklarda yaşayan beşerler sizler, sizlerin yakınları yeniden özgür yaşansın diye bedeller verdiler. Daha adil, daha özgür, daha adaleti bir ülke istiyoruz. İktisat Kongresi de bunun yolunu açıyor. Daima birlikte biz daha hoş bir memleket kuracağız. Bu kongre süreci bana bunu gösterdi. Hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın. Madem bizim cetlerimiz o şartlarda bunu başarmış bizim başarısızlığa uğrama üzere bir sürecimiz olamaz” dedi.

“El birliğiyle tüm zorlukları aşacağız”

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak şehit ailelerinin, gazilerin her vakit yanında olacaklarını tabir eden Lider Soyer, “Size daha çok sahip çıkmaz istiyoruz, daha çok destek vermek istiyoruz. Daha fazlasını yapacağımızı biliyoruz. Acılarımız hiçbir zaman dinmeyecek. Acılarımız hep taze kalacak ama bütün bunları da el birliğiyle aşacağız. İyi ki varsınız. Bizim gücümüz yettiğince, elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya çalışacağız” biçiminde konuştu. Dernek temsilcileri de Lider Soyer’e kendilerine verdiği dayanaklardan ötürü teşekkür etti.





Hibya Haber Ajansı


17.03.2023 18:10:13