Başkan Yavaş, bayramda Kahramanmaraşlı depremzedelerle buluştu

Bayram kahvaltısını bölgedeki depremzede vatandaşlarla birlikte yapan Lider Yavaş, Millet İttifakı partilerinin genel liderleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ile birlikte deprem bölgelerinde dayanışma kahvaltısı yaptıklarını kaydetti.

Başkan Yavaş, “Bayramı maalesef buruk kutluyoruz” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Yaşadığımız deprem felaketinin gerisinden yağmur, sel ve son olarak dün Kahramanmaraş Pazarcık’ta yaşadığımız hortum nedeniyle can kayıpları oldu. Öncelikle tüm afet bölgelerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yerleri cennet olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.”

Depremin birinci gününden itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak takviye çalışmalarına katıldıklarını belirten Lider Yavaş, “İlk günü 11.00 civarı itfaiye ve kurtarma takımımızla Trabzon Caddesi’ndeydik. Bir takımımız Hatay’da bir grubumuz de Adıyaman’da kurtarma faaliyetlerine başladılar. Toplamda 691 vatandaşımızı sağ çıkardık” dedi.





Başkan Yavaş, ASKİ Genel Müdürlüğünün de 9 vilayette içme suyu ve altyapı sorunları ile ilgili takviye çalışmaları gerçekleştirdiğini kaydederek, “ASKİ, 9 vilayette 3 bin 419 noktada kanal su arızası, kuyu irtibat hizmeti verdi. 8 bin 200 metre kanal ve su imalatı yaptı. Malatya Eğitim Araştırma ile Battal Gazi Eğitim Araştırma Hastanelerine de paket arıtma kurmak suretiyle hastanedeki faaliyetlerin devamını sağladık” diye konuştu.

Malatya ve Adıyaman’ın kimi ilçelerinde de Fen İşleri Daire Başkanlığı gruplarının çalışma yaptığına değinen Lider Yavaş, şunları söyledi:

“Fen İşleri gruplarımız, birinci gün enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Dün Kahramanmaraş Belediyesinde artık enkaz kaldırma başladığı için yapacağımız bir şey kalmaması nedeniyle araçları teslim ettik ve arkadaşlarımız Ankara’ya döndü. Deprem bölgesinde bugüne kadar 6 bin ABB işçisi dönüşümlü olarak hizmet verdi. Birçoğu da buraya istekli olarak geldiler. Kendileri buradaki çalışmalara katılmak istedi.”

“Hizmetlerimiz Kahramanmaraş halkı ‘yeter’ deyinceye kadar da devam edecek”

Başkan Yavaş, gereksinimler doğrultusunda hareket ettiklerine dikkati çekerek, “Seyyar duş kurduk zira yazın bu hususta daha çok gereksinim olacak. Sabit duşlarımızdan şimdiye kadar 10 bin Kahramanmaraşlı vatandaşımız yararlandı. Ayrıyeten otobüsleri taşınabilir duş hale getirmiştik şu ana kadar yaklaşık 14 bin kişi kullandı. İnsanların bu gereksinimlerini görecekleri yerler yapılana kadar, hizmetlerimiz Kahramanmaraş halkı ‘Yeter’ deyinceye kadar da devam edecek. Rahat bir biçimde hayat olağana dönünceye kadar her türlü hizmetleri ile ilgilenmeye devam ediyoruz.” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı


21.04.2023 17:50:03