Başkan Yazıcı, TOKİ ‘İlk Evim’ konutları kura çekiminde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal konut projesi olan ‘İlk Evim, İlk İşyerim’ projesinin İstanbul’da yapılacak konutları için birinci kura çekimi Tuzla’da yapıldı. Kura çekilişi, Tuzla Marina’ya kurulan çadırda gerçekleştirildi.

Düzenlenen merasime katılan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, engelli kategorisinde birinci kurayı çekti. Tuzla’ya yapılacak 20 bin 920 konut için başvuran 475 bin 330 vatandaş için kura çekimi 29 Mart tarihine kadar Tuzla’da devam edecek.

“Deprem güvenli konutları TOKİ üretecek”

Kura çekim merasiminde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Kahramanmaraş ve Hatay Sarsıntılarından sonra yapılacak kalıcı konutların Cumhurbaşkanımızın kelam verdiği üzere bir yılda tamamlanacağını tabir etti. Yazıcı, ”Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, misyona geldiği günden itibaren sağlam meskenler, sağlam kent için TOKİ’yi dünyanın en çok mesken üreten kurumu yaptı. e-muhtıra, darbe teşebbüsleri, ekonomik taarruzlar, kovid salgını. 20 yılda çok şey oldu. Bütün bu olanlara karşın Cumhurbaşkanımız TOKİ’yi bir an olsun dinlendirmedi, biran olsun deprem inançlı meskenler üretmeyi durdurmadı. Yaşadığımız büyük deprem Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Konutlar bir yılda yapılacak. Yapılacağını biliyoruz. Buna inanıyoruz. Zira ainesi iştir kişinin. Zira yapan bilir, bilen yapabilir. Allah devletimize, devletimizin dirayetli kurumlarına zeval vermesin” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ eliyle hayata geçirilen ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli zelzeleler nedeniyle kura çekimleri ertelenen Cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal konut atağı “İlk Evim” projesinde kura çekimleri İstanbul için başladı.

“Tuzla’daki konutlar için 475 bin başvuru”

İstanbul için üretilecek 50 bin toplumsal konutun kurası Tuzla, Çatalca, Selimpaşa, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerinde 16 Mart – 19 Nisan tarihleri ortasında noter huzurunda çekilecek. Birinci Meskenim Projesi kapsamında Tuzla’ya yapılacak 20 bin 920 konutun kura çekilişine Tuzla Marina’ya kurulan çadırlarda başlandı. Tuzla’ya yapılacak 20 bin 920 konut için başvuran 475 bin 330 vatandaş için kura çekimi 29 Mart tarihine kadar Tuzla’da devam edecek. Düzenlenen merasime katılan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, engelli kategorisinde birinci kurayı çekti.�

“TOKİ dünyanın deprem güvenli konut üreten en büyük kurumu”

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı,” Bugün icra ettiğimiz kura çekimi sadece bir kura çekimi değil. Memleketini, vatanını sevmenin, can için canlar için hizmet etmenin, şehircilik vizyonunun, hassaslığın göstergesidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, vazifeye geldiği günden itibaren sağlam konutlar, sağlam kent için TOKİ’yi dünyanın en çok konut üreten kurumu yaptı. Kimileri bunu anlamasa da bu ülkeye sağlıklı, deprem inançlı konut üretmekten bir an olsun vazgeçmedi. e-muhtıra, darbe teşebbüsleri, ekonomik taarruzlar, Kovid salgını. 20 yılda çok şey oldu. Bütün bu olanlara karşın Cumhurbaşkanımız: TOKİ’yi bir an olsun dinlendirmedi, biran olsun deprem inançlı meskenler üretmeyi durdurmadı. TOKİ’ye karşı bütün kara propagandalara, kentsel dönüşüme karşı bütün kışkırtmalara, önüne çıkarılan bütün engellemelere karşın 20 yılda TOKİ eliyle 1 Milyon 780 bin konut ürettirdi. Bu konutları vatandaşlarımıza teslim etti” tabirlerini kullandı.

“Yeni yuvalar için umudun adı TOKİ”

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı,” Kovid Salgını’nda kent hastaneleri umudun ismiydi, tabi afetlere karşı da TOKİ’nin, yeni yuvalar için umudun ismi olduğunu bilmeyen kalmadı. Antalya, Muğla, İzmir, Kastamonu, Sinop, Bartın, Rize, Artvin, Giresun, Elazığ ve Malatya’da son 20 yılda doğal afetler yaşadık. Sel oldu. Yangın oldu. Deprem oldu. Her afetin ardından TOKİ afetzedelerin evlerini, işyerlerini büyük bir hızla yaptı. Sahiplerine teslim etti. Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020’de 6,8 büyüklüğünde yıkıcı bir derem oldu. Zelzelenin akabinde TOKİ 33 Bin 821 konutu yaptı, teslim etti. İzmir’de deprem oldu. TOKİ 4601’i konut olan  5061 bağımsız ünitesi yaptı, sahiplerine teslim etti.  Düzce zelzelesinin akabinde da TOKi depremzedelerin yardımına Hızır üzere yetişti.  231 yapıyı üretti, hak sahiplerine teslim etti. Sel felaketi akabinde Kastamonu, Sinop, Bartın ve Rize’de 730 konut tamamladı, 400 konutu da etap etap tamamlıyor.  Antalya ve Muğla Yangınlarından sonra TOKİ büyük bir süratle Afetzedelerin konutlarını tamamladı.  Şimdi TOKİ tarihin en büyük sarsıntısından sonra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye. Şanlıurfa, Elazığ için depremzedeler için iş başında. Cumhurbaşkanımız talimatı verdi. Depremzedelerin konutları, Allah’ın müsaadesiyle bir yılda bitecek, etap etap teslim edilecek. Hepimiz gözümüzle görmüş üzere buna inanıyoruz. Zira ainesi iştir kişinin. Zira yapan bilir, bilen yapabilir. Allah devletimize, devletimizin dirayetli kurumlarına zeval vermesin” dedi.

“İmamoğlu Kentsel Dönüşümde 4 yıl kaybettirdi”

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı,” Yalnız bir sıkıntımız var.  Her yerde söylüyorum, burada da söyleyeceğim. Kelamım ona siyaset yapan birtakım muhalifler, Belediye Meclis üyeleri, Mimar Mühendis Odaları, Hatta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her Kentsel Dönüşüm Projemize çelme takıyor, bizi yavaşlatıyorlar. Kendilerini insafa, vicdana davet ediyorum. Kentsel dönüşüm çalışmalarının önünden lütfen çekilsinler. Kimseyi, telafisi olmayan hayat faturasıyla yüzleştirmesinler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan istirham ediyorum. Bir yapsat firmasına dönüştürdüğünüz KİPTAŞ’ı lütfen asli işlevine döndürün. Sayın Lider, çalıştay üstüne çalıştay, toplantı üstüne toplantı yaptı. Toplantı ortalarında, İstanbul’umuza 4 yıl kaybettirdi. Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Liderinin gerçek manada Kentsel dönüşüm işine odaklanmasını istirham ediyorum. Davetlerimize kulak tıkadıklarını, maalesef biliyorum. Tekrar de sesimi duyurabilme ihtimaliyle bu çağrımı tekrarlıyorum, daima tekrarlamaya devam edeceğim.” sözlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı


16.03.2023 17:06:05