Başkan Yüce: “Çocuk gülerse dünya güler”

Sakarya Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Şanlı, deprem felaketinden etkilenen kentlerden olan Diyarbakır’da Çadır Kenti ziyaret etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Vilayet Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi ve Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Lideri Bülent Tunç ile alanda incelemelerde bulunan Şanlı, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgesi için seferber olduklarını kaydeden Lider Ekrem Şanlı, arama kurtarma ve yardım faaliyetleri ile birinci gün bölgede olduklarını söz ederek, altyapı ve konteyner kent kurma çalışmalarının da sürdüğünü tabir etti. Aziz, ayrıyeten Diyarbakır çadır kentte çocuklar için oyun alanı oluşturduklarını belirterek, Taşınabilir Aktiflik Tırı ile çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

‘Çocuk gülerse dünya güler’ kelamlarıyla hislerini paylaşan Lider Ekrem Ulu, “Ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin yaralarını sarmak, muhtaçlıkları karşılamak için seferber olduk. Adıyaman ve Hatay’da konteyner kentler kuruyoruz. İçmesuyu temini için tahribata uğrayan şebekeleri yeniliyoruz. Bu süreçte çocuklarımızın kendilerini daha güzel hissetmeleri büyük ehemmiyet taşıyor. ‘Çocuk gülerse dünya güler’ niyetiyle Diyarbakır’da aktiflik tırımız çocuklarımızla buluştu. Çocuk oyun alanımızı da oluşturuyoruz” dedi.

Oyun çadırında miniklerle buluşan, çocuklarla birlikte boyama yapan Lider Ekrem Büyük, “Tebessümleriyle günümüzü, gönlümüzü aydınlatan evlatlarımız için her türlü çalışmayı gerçekleştireceğiz. Evlatlarımızın yüzlerindeki gülümseme, hepimizin yüreğini ısıtıyor. Rabbim her birinin bahtını açık eylesin. Çocuklarımıza en iyi şartları sağlayana kadar çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.





Hibya Haber Ajansı


27.02.2023 14:04:03