Ramazan ayı boyunca muhakkak aralıklarla yapılan kontroller kapsamında pazar yerlerinin akabinde son olarak pide ile tatlı üretimi ve satışı yapan işletmeler denetlendi. Besin yüksek mühendisi ve zabıtalardan oluşan besin kontrol grubu, eserlerin üretim şartlarını, üretim yerlerinin paklığını, depolama kurallarını, gramajını ve işletmelerin yasal dokümanlarını denetim etti. Mevzuata ters süreç yapan iş yerlerine ihtarlarda bulunuldu.
“Halk sıhhati önceliğimiz”
Bayraklı Belediye Lideri Serdar Sandal, “Halk sıhhatinin korunması emeliyle nizamlı olarak sürdürdüğümüz kontrollerimizi ramazan ayı hasebiyle artırdık. Gruplarımız besin üretimi ve satışı yapan işletmelerimizi denetliyor. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlarımızın hijyenik ortamda üretilen eserleri itimatla satın almaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Hibya Haber Ajansı
09.04.2023 15:08:15