Bayramda mavinin kalbine yelken açın

“Fethiye-Marmaris rotası”

Bayram tatili kısa, aranılan 3 gece 4 günlük kısa bir seyahat ise Fethiye-Marmaris rotası ideal. Bu kısa rotada tabiatın sunduğu tüm hoşlukları ruhun derinlerinde hissedilirken, keşfedebilecek yerler ortasında Fethiye Körfezi’nden Göcek’e, Dalyan’dan Akvaryum Koyu’na, Tersane Adası’ndan, Kumlubük’e kadar sayısız cennet üzere koy bulunuyor. Ayrıyeten bu rotada dünyaca ünlü plajlardan olan ve meşhur Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı İz tuzu plajı yer alıyor.

“Marmaris – Datça rotası”

Marmaris körfezinden Ege’ye gerçek uzayan Datça yarımadası, asırlık zeytin ağaçları ve antik kenti ile en hoş rotalar ortasında yerini alıyor.  Başlangıç ve bitiş yeri Marmaris olan bu rotaya en yakın havalimanı Dalaman’da. Yaklaşık bir haftalık mavi seyahat olarak planlanabilecek bu rota, Marmaris körfezinden Hisarönü koyuna ve Datça yarımadasının batı ucundaki Knidos antik kentine kadar uzanıyor. Bu mavi rota boyunca Çiftlik koyu, Bozuk Kale (Antik Loryma),Kocaada, Bencik ve Kargı koyları, Datça, Kızılada, Bozburun, Kadırga, Kumlubük ve Karya bölgesinin en değişik antik kenti Knidos kalıntılarını ziyaret edilebilir. Knidos antik kentindeki 2000 yıldan daha eski antik tiyatronun çabucak yanı başındaki kıyıdan, Güney Ege’nin serin sularına uzanabilirsiniz.





“Bodrum, Gökova Körfezi rotası”

Mavinin kalbine giden bu seyahatten beklenilen hem kentin kalabalığından kaçıp dinlenmek hem de eğlenmekse bu ikisini bir ortada sunan en düzgün rota Bodrum-Gökova denilebilir. Gökova Körfezi korunaklı koyları, çam kokulu ormanlar ortasından ışıldayan masmavi denizi ile deniz tutkunlarının en sevdiği mavi seyahat rotalarının başında geliyor. Orak Adası, Yedi Adalar, Kleopatra Adası, Kargılı, Yalıçiftlik, Çamlı Limanı, Karacasöğüt, Çanak Koyu, Değirmen Bükü, İngiliz Limanı, Okluk Koyu üzere eşsiz koyların olduğu rota, gün uzunluğu Ege’nin en hoş koylarında yüzmek ve civarda bulunan tarihi kalıntıları gezmek için ülkü. Ayrıyeten yüzme molaları için durulabilecek birçok koyda minik yerleşim yerleri ve otantik Ege köyleri bulunuyor. Akşam yemeğini bu tatlı köylerde taptaze deniz eserlerinin sunulduğu deniz kenarı restoranlarda yemenizi öneririz.

“Fethiye, Kekova rotası”

Ölüdeniz, Kalkan, Kaş, Kekova üzere ünlü tatil kasabaları ile en çok tercih edilen mavi seyahat rotalarının başında gelen Fethiye, Kekova rotası hem Demre Çayağzı’ndan hem de Fethiye’den başlar. Çayağzı’na en yakın havalimanı Antalya, Fethiye için ise Dalaman Havalimanı’dır. Bu rotada deniz suyu sıcaklığının Ege’ye nazaran daha ılık. Kalkan ve Kaş’ın da ziyaret edilebileceği bu seyahatte, Kekova’da batık kenti ve akvaryum koyunu görebilirsiniz. Bilhassa antik Simena kalıntılarının bulunduğu Kaleköy görülmeye kıymet. Fethiye – Kekova rotası için genel manada rahat bir rota dense yanlış olmaz. Lakin Patara plajını geçmek için açık denizde yol alınması gerekiyor.�

“Fethiye, Göcek Koyları rotası”

İnsanın ömrünü uzatan Göcek koyları için cennetten bir kesim üzere denilse yeridir.  Mavi seyahat rotası olarak Türkiye’nin en sevilen bölgelerinden olan Göcek koylarında çam ormanlarından gelen pak hava ve derin mavi suların huzuru birinci andan itibaren sizi saracak. Göcek koylarında 1 hafta boyunca hiç sıkılmadan ve birebir koyda durmadan rahat bir mavi cins tecrübesinin yaşanması mümkün. 2-3 yelkenliden öbür kimsenin olmadığı bakir koylarda bulunmanın keyfinin yaşanacağı Göcek mavi çeşit rotasının en tanınan duraklarını Hamam Koyu, Sarsala Koyu, Sıralıbük, Kille Koyu, Domuz Adası, Tersane Adası, Yassıca Adaları, Göcek Adası, Manastır Koyu, Göbün koyu olarak sıralanabilir. Rotanın tanınan koylarından Hamam’da 2000 yıllık antik Roma Hamamının çabucak yanı başında da yüzebilirsiniz.

“Sadece 2 kişi ile bile güvenle denize açılabilirsiniz”

Ünlü yelken yarışçısı Michael Schmidt’in kurucusu olduğuson teknolojiyle donatılmış eksiksiz Alman mühendisliğinin ve inanılmaz işçiliğin yapıtı olan YYachts modelleri, mavi seyahatte konfordan ödün vermeden, tüm temel denizcilik gereksinimlerinizi karşılamak üzere tasarlanmış.

Otomatik denetim sistemleri sayesinde kullanım pratikliği sağlayan YYachts’lar ile geniş bir mürettebata muhtaçlık duyulmadan yalnızca iki bireyle bile itimatla denize açılınabilir. İki adet motora sahip YYachts’lar, kolay hareket imkanı sunarken, 2.2 metreye kadar inebilen teleskopik salmasıyla, eşsiz koylara, sığ bölgelere ve marinalara kolaylıkla yanaşılmasını sağlar. Ayrıyeten gücünü solar panellerden karşılayan yelkenliler ile yüzde 50’den fazla jeneratör yakıtından tasarruf ederek, çok daha uzun müddet seyahat edibilir.

Hibya Haber Ajansı


29.03.2023 11:50:33