Biberiye Nerede Kullanılır – Biberiye ile hangi yemekler yapılır?

Biberiye, iğne yapraklı bir bitki olup her mevsim yeşil kalır. Bazı yörelerde kuş dili otu olarak da adlandırılır. Ballıbabagiller familyasına ait olan biberiye, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilir.

Biberiye ile hangi yemekler yapılır, biberiye nerede kullanılır, aromatik özelliği sayesinde mutfakların vazgeçilmezidir. Et, tavuk ve balık yemeklerine lezzet katar. Domates sosu, çorba ve zeytinyağlı yemeklerde kullanılan bu otun taze yaprakları, tatlı ve dondurmalara da aroma katar.

Biberiye yağı, kas ve eklem ağrıları için idealdir. Jojoba ve badem gibi yağlar ile karıştırılarak masajlarda tercih edilir. Parfümlerin içerisine de eklenerek cezbedici bir koku oluşturulmasını sağlar. Biberiye çayı , yaraların iyileşmesinde ve metabolizmanın güçlenmesinde etkili olur. Psikolojik ve fizyolojik anlamda faydaları vardır. Hastalıklarla mücadele etmenizi kolaylaştıran bu çay, yaz-kış fark etmeksizin tüketilebilir.


06.10.2023 11:26:53