Bir Batılının Gözünden Son Peygamber’in Hayatı

Karen Armstrong, İngiliz yazar, yorumcu ve dinler tarihçisi. Karşılaştırmalı din hakkındaki kitapları ile tanınmaktadır.

Bir Batılının gözünden son peygamber’in hayatı…

Hz. Muhammed’in hayatı, Batılı bir din tarihçisinin objektif bakış açısıyla ve bez ciltli özel baskıyla okuyucuyla buluşuyor.

Batı tarafından sürekli tehdit olarak görülen ve dünyanın en fazla yanlış anlaşılan dini İslâmiyet’tir. İslâm Peygamberi Hz. Muhammed’in Batılı bir yazar olan Karen Armstrong tarafından yazılan bu kapsamlı ve tarafsız biyografisi, İslâmiyet ve Müslümanlar hakkında doğru bir anlayış yansıtıyor.

Kabul görmüş kaynaklardan ve kendi derin araştırmalarından yararlanarak Son Peygamber’in adım adım izinden gidiyor ve örnek bir Müslüman’ın nasıl olacağını ‘Mükemmel İnsan’ın hayatı üzerinden ortaya koyuyor.

Armstrong Hz. Muhammed kitabında, aynı zamanda İslâmiyet’i diğer semavi dinler olan Musevilik ve Hıristiyanlık ile karşılaştırarak hem tarihsel hem de dinî bir gelişimin izlerini sürüyor.

Glasgow Herald

Hz. Muhammed Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İslam, dünyanın en hızlı yayılan dinidir. Karen Armstrong’un İslam Peygamberi Hz. Muhammed hakkında hazırladığı bu biyografi çalışması, bize İslamiyet ve bu dine bağlı insanların dünya görüşleri hakkında güçlü ve doğru bir anlayış sunmaktadır. Hz. Muhammed, aynı zamanda İslamiyet’i kendisine en yakın iki din olan Musevilik ve Hristiyanlık ile de karşılaştırmaktadır.

“Bu kitap, İslamiyet’i bir din olarak anlamak ve Hz. Muhammed’in nefes kesici yaşam öyküsünü öğrenmek için son derece yararlı bir kaynak.”

Glasgow Herald

“Sadece Batılı okurların yanlış anlayışlarını ve kanılarını düzeltmekle kalmayacak, aynı zamanda Müslümanlar için önemli derecede dinî görüş sağlayacak bir kitap.”

Muslim News

Kitabın Yazarı Karen Armstrong Kimdir?

Katolik bir rahibe olarak yedi yıl geçirdikten sonra 1969’da ayrıldı ve Oxford Üniversitesi’nden edebiyat lisans diploması alıp Londra Üniversitesi’nde modern edebiyat dersleri vermeye başladı. Aynı zamanda bir kamu kız lisesinin de İngilizce bölüm başkanlığını yaptı. 1982’de serbest yazarlığa ve görsel yayıncılığa başladı ve 1983’te ortadoğuda St. Paul’ün eserleri ve hayatını konu alan altı bölümlük bir belgesel dizisi çekiminde görev aldı. Diğer televizyon çalışmaları Varieties of Religious Experience (Dini Tecrübenin Türleri, 1984) ve Tongues of Fire (Ateşten Diller, 1985) gibi yapıtları içermektedir ki ikinci yapıt dini ve şiirsel ifade ile ilgili aynı isimli bir antoloji oluşturması ile sonuçlanmıştır. 1988’de (ve 1991, 2001 sonraki baskılar) yayınladığı Holy War (Kutsal Çatışma) adlı eseri batıda sert eleştirilere hedef olmasına yol açmıştır.

Karen Armstrong Kitapları – Eserleri

Karen Armstrong Alıntıları – Sözleri


14.10.2022 17:35:57