BİST100 endeksi

Yurt içi piyasalarda volatilite yüksek kalmaya devam ediyor. Endeks geçtiğimiz süreç günüde 5.000 düzeyini görmesi akabinde günü satıcılı tamamladı. Elektrik ve ulaştırma kesimi hisseleri endeksi baskıladı.

ABD’de finansal ekosistemle alakalı haber akışlarında sular durulmazken, geçtiğimiz hafta Fed 25 baz puan faiz artırarak hem bankalara itimadın iletisi hem de faiz artırımlarına devam sinyalleri vermişti. SVB’nin iflası akabinde evvel Credit Suisse sonra Deutche Bank haberleri gündeme bomba tesiri yaratırken, UBS’in Credit Susse’yi satın alması, üç ABD bankasının iflasının devralınması, Deutche’nin güçlü karlılığı ile ECB Lideri Lagarde’nin AB ülkelerine Avrupa bankacılık sisteminin güçlü olduğunu anlatması risk iştahını yükseltti. ABD’li yetkililer Salı günü son yıllarda görülen en büyük revizyonun çerçevesini çizerek bankacılık bölümünü yakından takip edeceklerini gösterirken, son haftalar[1]da bankacılıkta yaşanan meseleler Fed’in agresif para siyaseti duruşunu sürdüreceğine dair beklentilerin de azalmasına neden oldu. Beklentiler ile Fed Lideri Powell’ın yaptığı açıklamalar ortasında fark olması da meçhullüğü tetikleyen ögeler ortasında yer alıyor. Tüm bu haberler eşliğinde Alibaba tarafından operasyonların altı farklı üniteden oluşacağının açıklanması ise teknoloji hisseleri önderliğinde global piyasalarda arttı.





ABD tarafında büyüme verisi açıklandı. Beklentilerin %2,7 olduğu ABD’de 4. Çeyrekte iktisat yıllık bazda %2,6 büyüdü. Beklentilere paralel bilgi akabinde piyasalarda oynaklık yükselmedi.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı


31.03.2023 09:34:13