Bizim Toptan’dan yenilenebilir enerji yatırımı

Bizim Toptan, Gebze’deki mağazasına kurulan çatı tipi güneş gücü sistemi sayesinde, mağazadaki elektrik muhtaçlığının tamamını güneş gücünden karşılayacak.

Bizim Toptan, karbon kullanımını azaltmak ve iklim değişikliğiyle çaba etmek için pak güç yatırımları kapsamında Gebze mağazasında güneş gücü sistemini devreye alıyor. Mağazanın çatısına kurulan sistemin devreye girmesiyle elde edilecek 264 kWp heyeti güçle mağazadaki elektrik tüketiminin %107’si, yani mağazanın elektrik muhtaçlığının tamamından fazlası güneş gücünden karşılanacak. Yapılan bu yatırım ile Bizim Toptan’ın yıllık 141 ton karbon emisyon azaltımı hedefleniyor. Bu sayı yaklaşık 6 bin 300 adet ağacın bir yılda temizleyebildiği sera gazı ölçüsüne denk geliyor.

Hüseyin Balcı:  Temiz güç yatırımlarına odaklanıyoruz

Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı, kesimin öncü şirketlerinden biri olarak, tüm paydaşları için sürdürülebilir paha oluşturmayı değerli bir sorumluluk olarak gördüklerini söyledi. 2022’nin başarılı ve stratejik gayeleri yolunda ilerledikleri  bir yıl olduğunu kaydeden Balcı, “Operasyonlarımızı genişletirken dünyamıza, tüm canlılara ve gelecek jenerasyonlara karşı sorumluluklarımız olduğuna inanıyoruz, bu emelle da alanında öncü bir şirket olarak, güç verimliliğini artıran teknolojilere ve yenilenebilir güç yatırımlarına odaklanıyoruz. İklim teknolojilerini geliştirmek ve uygulamak, dünyanın net sıfır gündemi için kritik kıymete sahip. Dünyada elektriğin yarısından fazlası hala fosil kaynaklardan karşılanıyor. Sürdürülebilir bir dünya ise yenilenebilir güç kaynaklarının güç üretimindeki hissesini artırmakla, enerjiyi verimli kullanmakla mümkün. Gebze mağazamızda devreye alınacak yenilenebilir güç sistemi ile muhtaçlık duyulan gücün tamamı güneşten temin edilerek bu bahiste örnek teşkil edecek. Bundan sonra da bu husustaki yatırımlarımızı sürdürerek bağlı bulunduğumuz Yıldız Holding’in 2050 yılı ‘net sıfır’ amacına de katkılar sağlayacağız” dedi.





Bizim Toptan Satış Mağazaları hakkında:�

2001 yılında kurulan Bizim Toptan Satış Mağazaları, 72 vilayette 180 mağazasıylaCash & Carry (Organize Toptan Ticaret) kesiminde mağaza sayısı bakımından en büyük ve erişilebilirlik açısından en yaygın firmadır. Bizim Toptan, müşterilerine tüketici nezdinde bilinirliği yüksek çok-uluslu ve memleketler arası markaların yanı sıra kendi özel markalarının da dahil olduğu yaklaşık 8 bin eserin satışını gerçekleştirmektedir. Dijital yatırımlarıyla altyapısını daima geliştiren ve müşterilerine şahsileştirilmiş hizmetler sunan Bizim Toptan, PROSAF operasyonuyla da konut dışı tüketim müşterilerine “yerinde teslim” hizmeti sunmaktadır. Halka açık bir şirket olan Bizim Toptan’ın payları Borsa İstanbul’da BIZIM koduyla süreç görmektedir.


29.03.2023 11:04:23