Brent Petrolün Varil Fiyatı 74,24 Dolar

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 74,24 dolardan işlem görüyor.

Uluslararası petrol piyasalarında Brent petrolün varil fiyatı, son günlerde yaşanan gelişmelerle birlikte dalgalı bir seyir izliyor. Dün 75,11 dolar seviyesine kadar yükselen Brent petrol, gün sonunda 74,47 dolara geriledi. Bugün ise saat 09.19 itibarıyla yüzde 0,31 düşüşle 74,24 dolardan işlem görüyor.

Fiyatlardaki düşüşün başlıca nedenleri arasında;

Çin'in ekonomik teşvik paketine yönelik endişeler: Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'in açıkladığı teşvik paketinin, ekonomiyi canlandırmakta yeterli olmayacağı endişesi piyasaları olumsuz etkiliyor. Analistler, Çin'in daha somut ve güçlü bir mali teşvik paketine ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.

Kar alımları: Son günlerde Orta Doğu'daki jeopolitik gerginlikler nedeniyle yükselen petrol fiyatlarından faydalanmak isteyen yatırımcılar, kar alımlarına yönelerek fiyatlarda kısmi bir gerilemeye neden oldu.

ABD ham petrol stoklarındaki düşüş: Diğer yandan, ABD'de ham petrol stoklarının beklentinin üzerinde düştüğüne dair Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verisi, petrol fiyatlarını destekleyen bir gelişme olarak öne çıkıyor. Bu veri, ABD'de talebin güçlü olduğunu gösteriyor.

Piyasa oyuncuları, önümüzdeki dönemde Çin'in ekonomik performansı, jeopolitik riskler ve ABD'nin resmi stok verileri gibi faktörleri yakından takip edecek.

Teknik analizlere göre, Brent petrolde 75,29 ile 76,12 dolar aralığı direnç, 73,45 ile 72,44 dolar aralığı ise destek seviyesi olarak takip ediliyor.

 


25.09.2024 14:56:38